Ανταρσία της Wagner: Η κατάσταση στη Μόσχα μετά τον τερματισμό της – Ποιοι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ

Ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν, επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι η αυριανή ημέρα θα είναι αργία, παρότι η ένοπλη ανταρσία της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ έλαβε τέλος.

Τις πρώτες πρωινές του Σαββάτου, όταν οι μισθοφόροι του Γεβγκένι Πριγκόζιν μπήκαν στη Ρωσία και κινούνταν προς την πρωτεύουσα, ο κ. Σαμπιάνιν ανακοίνωσε πως η Δευτέρα θα ήταν αργία για τους περισσότερους Μοσχοβίτες και τους κάλεσε να μείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Ο ολιγάρχης που μετατράπηκε σε πολέμαρχο και οι χιλιάδες μισθοφόροι του έλεγαν πως είχαν σκοπό να απομακρύνουν τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία και να την «τιμωρήσουν» έπειτα από επίθεση εναντίον βάσης της Βάγκνερ με πολλά θύματα. Η ανταρσία ήγειρε το φάσμα του εμφυλίου πολέμου και στη Μόσχα επιβλήθηκαν έκτακτα μέτρα από τις δυνάμεις ασφαλείας, που έστησαν οδοφράγματα και έκλεισαν δρόμους.

Η δραματική εξέγερση των μισθοφόρων τερματίστηκε χάρη σε μεσολάβηση του Μινσκ· το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί στον κ. Πριγκόζιν να εγκατασταθεί στη Λευκορωσία και η δίωξη σε βάρος του θα μπει στο αρχείο.

Μολαταύτα, ο κ. Σαμπιάνιν είπε σήμερα πως η απόφασή του να κηρύξει αργία την αυριανή ημέρα ισχύει.

Εξακολουθούν να ισχύουν περιοριστικά μέτρα στον αυτοκινητόδρομο M-4 στις περιφέρειες της Μόσχας και της Τούλα

Εξακολουθούν να ισχύουν σήμερα περιοριστικά μέτρα στον μεγάλο αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας M-4 στις περιφέρειες της Μόσχας και της Τούλα στη Ρωσία, αναφέρει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικού Δικτύου σε ανάρτησή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Βάσει προηγούμενων αποφάσεων που ελήφθησαν στις περιφέρειες, παραμένουν σε ισχύ οι περιορισμοί στην κυκλοφορία στον (αυτοκινητόδρομο) M-4 στις περιφέρειες Τούλα και Μόσχα», διευκρινίζει η υπηρεσία στην ανάρτησή της.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: