8 Θεαματικές πόλεις που σήμερα βρίσκονται κάτω από το νερό. (Φωτογραφίες)

Ίσως να έχετε ακούσει για την περίφημη χαμένη Ατλαντίδα. Εκείνη την αρχαία πόλη που χάθηκε στον ωκεανό και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί.

Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια έχουμε βρει πολλές άλλες πόλεις κάτω από το νερό στις οποίες κάποια φυσική καταστροφή συνέβη. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μια συλλογή με τις πιο γνωστές πόλεις που βρίσκονται κάτω από το νερό.

Δείτε τις φωτογραφίες :

1.Παυλοπέτρι, Ελλάδα.

Είναι η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο, καθώς πιστεύεται ότι βυθίστηκε από σεισμούς το 1000 πριν από την κοινή εποχή με τα βυθισμένα ερείπια της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων, τα κτίρια, αυλές, ακόμα και τους τάφους .Έχει τουλάχιστον 15 κτίρια βυθισμένα στα τρία έως τέσσερα μέτρα νερού.

Βρίσκεται στη νότια ακτή της Λακωνίας, Ελλάδα και χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού , η οποία είναι μια ιστορική συμβολή θεμελιώδους σημασίας για τον ελληνικό πολιτισμό και τη λογοτεχνία.

2. Port Royal, Τζαμάικα.

Βρίσκεται σε πολλές από τις κοραλλιογενείς νήσους στα ανοικτά των ακτών της Τζαμάικα, αυτή η πόλη ήταν ένα από τα αγαπημένα μέρη των πειρατών με άφθονη αλκοόλη και πόρνες. Είναι υποβρύχια από 1962 μετά από έναν μεγάλο σεισμό που θάφτηκε στην άμμο και σκότωσε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους.

Με τα χρόνια δεν σταμάτησε να βυθίζεται και σήμερα βρίσκεται δώδεκα μέτρα κάτω από τον ωκεανό. Είναι ιδανικός προορισμός για αρχαιολογική έρευνα.

3. Dwarka, στον Κόλπο Cambay στην Ινδία.

Η πόλη στον κόλπο Cambay πιστεύεται ότι ήταν του Λόρδου Krishna. Σύμφωνα με το μύθο, όταν πέθανε η πόλη έπεσε μετά από αυτόν.

Τα ερείπια αυτής της πόλης βρίσκονται 131 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού και θεωρείται μία από τις επτά αρχαιότερες πόλεις της Ινδίας. Επιπλέον, ακουστικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα ερείπια είναι απίστευτα γεωμετρικά.

4. Πυραμίδες της Yonaguni Jima, Ιαπωνία.

Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν αυτές οι πυραμίδες είναι ένα προϊόν της φύσης ή δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο. Φαίνεται ότι αυτή η πόλη χρονολογείται από το 4000. Όταν η στάθμη της θάλασσας ήταν πολύ χαμηλότερη και ήταν ακόμη δυνατό αυτό το είδος της κατασκευής.

Η δομή των πυραμίδων είναι τόσο τέλεια που γεωμετρικά, φαίνεται αδύνατο να έχουν σκαλιστεί από τη φύση.

5. Οι βίλες του Οντάριο, Καναδάς.

Επίσης γνωστό ως «The Lost Village», αυτή η πόλη βυθίστηκε το 1958 μετά την κατασκευή ενός θαλάσσιου δρόμου που εκτράπηκε νερό πάνω από αυτό.

Επί του παρόντος, όταν η στάθμη είναι χαμηλή, μπορείτε να δείτε τα θεμέλια των κτιρίων, ακόμη και τις υψηλότερες περιοχές των χωριών αυτών που παρέμειναν στην επιφάνεια, σαν να ήταν μικρά νησιά. Βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτή, η οποία σας επιτρέπει να βουτήξετε σε αυτά.

6. Το βασίλειο Dian, Κίνα.

Για πολλά χρόνια, όταν το νερό ήταν ήρεμο, ο λαός είπε ότι είχε δει μια πόλη-φάντασμα, αλλά δεν την έβλεπαν μέχρι το 2001, όταν οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια μιας βυθισμένης πόλης.

Χάρη σε μια δοκιμασία με την βοήθεια άνθρακα θα μπορούσε να διαπιστώσει ότι η πόλη βυθίστηκε πριν από 1.750 χρόνια.

7. Cleopatra Palace, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Αλεξάνδρειας και πιστεύεται ότι είναι το παλάτι της Κλεοπάτρας, την αρχαία αιγυπτιακή βασίλισσα. Αυτή η πόλη βυθίστηκε πριν από 1.600 χρόνια, λόγω του τσουνάμι και από σεισμούς που συγκλόνισαν την περιοχή.

Βρέθηκε το 1998 από μια ομάδα αρχαιολόγων, και μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί πάνω από 140 αντικείμενα που βρέθηκαν στον τάφο της Κλεοπάτρας και στα ερείπια του πρώην μουσείου.

8. Πόλη του Leon, Κίνα.

Η περιοχή αυτής της πόλης πλημμύρισε σκόπιμα στη δεκαετία του ’50 για την κατασκευή ενός φράγματος, που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Χαν μεταξύ 25 και 200. ΕΚ

Το 1959 τελείωσε η κατασκευή του υδροηλεκτρικού φράγματος της Xin “ένα ποτάμι και μια τεχνητή λίμνη όπου θάφτηκε και δημιουργήθηκε αυτή η όμορφη πόλη. Σήμερα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Κίνα.

Πηγή: fanpage.gr

Paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: