5 βίντεο για χαρακτηριστικούς τύπους νεοελλήνων

5 βίντεο για χαρακτηριστικούς τύπους νεοελλήνων

Ρόζα – Μητροπάνος για τον Μαυρογιαλούρο
Ο «Μαυρογιαλούρος» δε διαφέρει σε τίποτα από τον κλασσικό πολιτικό της μεταπολίτευσης που κατέστρεψε την .
Αγνοεί την πραγματικότητα και συνεχίζει να τάζει λαγούς με πετραχήλια σε όσους ψηφίσουν αυτόν και το κόμμα του. Υπόσχεται ανάπτυξη και μιλάει πάντα σε πρώτο πρόσωπο. Ο λόγος του αποπνέει μια ψεύτικη σταθερότητα, καθώς η φωνή του είναι δουλεμένη στον καθρέφτη.

Όλα σε Θυμίζουν – Αλεξίου για τον Κλαψομούνη
Ο «Κλαψομούνης» είναι ένα φοβισμένο απ’τη γέννα του τυπάκι. Στο πρώτο μπινελίκι λυγίζει, παρακαλάει και ικετεύει με λυγμούς το δυνάστη του, ώστε να σταματήσει. Η ψυχή του απορροφά σαν σφουγγάρι τις προσβολές και αφήνει την τύχη του έρμαιο στις ορέξεις όποιου τον ξεφτιλίζει. Τελευταίο του αποκούμπι, ο Θεός.

Will Survive – Gloria Gaynor για τον Σνομπαρία
Ο «Σνομπαρία» είναι ένας φινετσάτος λεμές, ο οποίος γεννήθηκε στα πλούτη και βλέπει τους άλλους αφ” υψηλού με σηκωμένη τη . Πάντοτε μαθημένος στα πούπουλα, κοροϊδεύει με απαράμιλλο στυλ όσους τον βρίζουν, απαντώντας με ειρωνεία.

Eye of the tiger – Survivor για τον Βλαχονταή
Ο «Βλαχονταής» είναι ένας έμπειρος ξυλοδάρτης που ήρθε απ’το χωριό στην πόλη. Φουσκώνει τους μυς του καθημερινά και αλίμονο σε όποιον τον μπινελικώσει, γιατί εκτός από χοντρό βρισίδι, πιθανόν να εισπράξει και κλωτσιές. Όταν κυκλοφορεί με το αμάξι, σπέρνει τον τρόμο σε όποιον του την πει, ακινητοποιώντας το όχημα στη μέση του δρόμου.

Χαιρετίσματα – Παπακωνσταντίνου για τον Μπαρμπα-Καβγά

Ο «Μπαρμπα-Καβγάς» είναι ένας ένας τυπικός τσαμπουκαλής γέρος. Η φωνή του είναι στεντόρια αλλά και κάπως τρεμάμενη, δείγμα της ψιλοχαλασμένης υγείας του από τις καταχρήσεις τσίπουρου, ρετσίνας και τσιγάρου. Υπήρξε πρώην πρωτοπαλίκαρο στο χωριό του. Γέρασε αλλά ο νταής δεν πέθανε ποτέ μέσα του.

5 βίντεο για χαρακτηριστικούς τύπους νεοελλήνων 5 βίντεο για χαρακτηριστικούς τύπους νεοελλήνων

5 βίντεο για χαρακτηριστικούς τύπους νεοελλήνων

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: