3ο Ράλλυ Βοιωτίας: Ετοιμασθείτε για το μεγάλο αγώνα

Σε γνωστές Ακροπολικές διαδρομές θα γίνει στις 5 Μαρτίου το 3ο Ράλλυ Βοιωτίας. Αν έχει και καλό καιρό τότε οι ειδικές Σκούρτα, Δαφνούλα και Πύλη που παρέμειναν ανεξίτηλες στο χρόνο θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους θεατές. Το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α (Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής) επανένταξε την παλιά Ακροπολική ειδική διαδρομή Σκούρτα σε αγώνα ράλλυ τον Δεκέμβριο του 2019. Τα Σκούρτα το 2022 αποτέλεσαν την εναρκτήρια διαδρομή του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις. Αποκορύφωμα ήταν το 2ο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας τον περασμένο Νοέμβριο, όπου 56 πληρώματα (αριθμός ρεκόρ) ρίχτηκαν στη μάχη με το χρόνο στην αγαπημένη ειδική διαδρομή των οδηγών.

Το 3ο Ράλλυ Βοιωτίας θα αποτελέσει τον εναρκτήριο γύρο για το Κύπελλο Ράλλυ Χώματος, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, το Κύπελλο Ράλλυ Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων και το νεοσύστατο Κύπελλο Αυτοκινήτων Legends. Ο αγώνας αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για προπόνηση ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος που θα εκκινήσει στα τέλη Απριλίου.

Φέτος στον αγώνα προστέθηκε άλλη μια ειδική διαδρομή, καθώς τα πληρώματα θα διέλθουν δύο φορές από τις ειδικές διαδρομές Σκούρτα και Δαφνούλα. Τα Σκούρτα είναι μια γρήγορη διαδρομή με πολύ καλό τερέν, γεγονός που αποτελεί πόλο έλξης ακόμη και για οδηγούς που δεν αρέσκονται στη χωμάτινη επιφάνεια. Η Δαφνούλα έχει και αυτή καλό οδόστρωμα και μάλιστα η Οργανωτική Επιτροπή θα την τελειοποιήσει τις επόμενες ημέρες, με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Τανάγρας.

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Nissan Χαλκιάς στο Μοσχάτο (Πειραιώς 22) θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα φύγει από το Service Park που θα βρίσκεται στο χωριό Σκούρτα στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 5 Μαρτίου, προκειμένου να κατευθυνθεί στην ειδική διαδρομή Δαφνούλα (10:23) και εν συνεχεία στην ειδική διαδρομή Σκούρτα (11:06). Έπειτα από το 30λεπτο μεσημεριανό Service, τα πληρώματα θα διέλθουν για δεύτερη φορά από τις ειδικές διαδρομές Δαφνούλα (12:49) και Σκούρτα (13:29). Ο τερματισμός του 3ου Ράλλυ Βοιωτίας είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί στις 13:52. Στο Πολιτιστικό Κέντρο των Σκούρτων θα διεξαχθούν οι απονομές των επάθλων.

Οι αναγνωρίσεις της διαδρομής θα γίνονται μέχρι το Σάββατο 4 Μαρτίου με ελεύθερο αριθμό περασμάτων.  Οι δηλώσεις συμμέτοχης για το 3ο Ράλλυ Βοιωτίας ξεκίνησαν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και θα εκπνεύσει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 23:59.

Δηλώσεις γίνονται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων-ΣΔΔΑ. Είναι σαφής η υπενθύμιση προς τους συμμετέχοντες για την έγκαιρη νέα έκδοση ή ανανέωση αγωνιστικής άδειας για το 2023.

Προηγούμενες εκδόσεις του αγώνα:

2ο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας 2022:

  1. Πασχάλης Χατζημάρκος – Μάριος Τσαούσογλου (Skoda Fabia R5)
  2. Παναγιώτης Παραδείσης – Μιχάλης Φράγκου (Mitsubishi Lancer Evo IX)
  3. Επαμεινώνδας Καρανικόλας – Γιώργος Κακαβάς (Ford Fiesta Rally4)

1Ο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας 2019:

  1. Φοίβος Νικολάου — Σάββας Ζάκου (Mitsubishi Lancer Evo IX)
  2. Ευθύμιος Χαλκιάς – Λεωνίδας Μαχαίρας (Mitsubishi Lancer Evo IX)
  3. Ιωάννης Μποζιονέλος – Ευάγγελος Παναρίτης (Mitsubishi Lancer Evo VI)

Per Hal

3ο Ράλλυ Βοιωτίας: Ετοιμασθείτε για το μεγάλο αγώνα gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: