«365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου: «Η εγκατάλειψη των ελληνικών δασών» (trailer+photo)

Διαφήμιση – Advertisement

Η εκπομπή «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου επιστρέφει με ένα νέο κύκλο εκπομπών στο ΕΡΤNEWS τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, στις 22:00, καθώς και στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στις 24:00.

Φέτος το καλοκαίρι οι μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές των τελευταίων πολλών ετών, έκαψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα της ελληνικής φύσης. Στον Έβρο, η φωτιά που κατέκαιγε τον νομό επί 17 μέρες, προκάλεσε ανεπανόρθωτο περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα στην περιοχή.
Η εκπομπή «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου βρέθηκε στις απέραντες καμένες εκτάσεις του Έβρου και κατέγραψε ιστορίες μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων που είδαν τα μελίσσια και τα ζώα τους να χάνονται από τη φωτιά.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα από τα αίτια, των όλο και πιο συχνών μεγάλων δασικών πυρκαγιών, είναι η σωρευμένη καύσιμη ύλη στα δάση, εξαιτίας της εγκατάλειψής τους και της μείωσης της ανθρώπινης επαγγελματικής δραστηριότητας σε αυτά.
Η εκπομπή ταξίδεψε και στα απομονωμένα Άγραφα με τη μοναδική φύση, όπου οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, οι άνθρωποι που εδώ και αιώνες ζούσαν από αυτήν, σήμερα κοντεύουν να εξαφανιστούν.
«365 Στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, στις 22:00, στο EΡΤNEWS και Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στις 24:00, στην ΕΡΤ1.

(?)

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: