Ευτυχώς που στο Ποτάμι υπάρχουν αυτοί της «ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ» & συνεχίζουν να προκαλούν Δέος! (φώτο)

Κάποτε ένας Αρχηγός του  Στρατού  ξέσπασε λέγοντας …Δεν ανέχομαι την απαξίωση του Έλληνα Μαχητή και ευτυχώς που ακόμη υπάρχουν ι  Αξιωματικοί Αστέρια στον Έβρο που  το κρατούν καλά και εφαρμόζουν και  επιθετικό πνεύμα !

Επιτέλους περάσαμε απο την στατική Άμυνα σε διασπορά μικρών κλιμακίων με μαχητές που είναι μια γροθιά μεταξύ τους και έχουν αναπτύξει καθαρά επιθετικό πνεύμα  …Με την προπαρασκευή πυροβολικού  που διαθέτει τεράστια ισχύ πυρός !

Η Διοίκηση της  Μεραρχίας  επιδιώκει και  προτρέπει την ανάπτυξη αυτών των Επιθετικών ενεργειών εκμεταλλευόμενη τις γνώσεις που έχουν Αξιωματικοί  της στο ανάγλυφο του Εδάφους και την φιλοπατρία των Ακριτών του Έβρου !

Ένας ακόμη λόγος που κάποιες περιοχές  πρέπει να παραμείνουν έξω απο τους σχεδιασμούς για εγκατάσταση προσφύγων  στα χώματα της Θράκης και ειδικά στον Έβρο!

Δεκάδες ασκήσεις και Βολές   απο την ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ που δεν περνά  15ήμερο χωρίς να βγάλει Άρματα και πυροβόλα ,ενώ οι περιπολίες στον Ποταμό είναι σε 24ώρη βάση !

Σύμφωνα με πληροφορίες τελευταία έχει εκπαιδεύσει και εφοδιάσει στα  περίπολα και σκοπευτές με τυφέκια ελεύθερου Σκοπευτή :



Πηγή:veteranos.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: