1953-2023: Σε τέσσερα ντοκιμαντέρ η 70χρονη ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις

Εβδομήντα χρόνια ιστορίας στη διεθνή αθλητική σκηνή παρουσιάζονται μέσα από μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ. Σ αυτά τα προσεγμένα ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνεται η πορεία του μεγάλου μας αγώνα του Ράλλυ Ακρόπολις που μετράει στο WRC.

Όλη η ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις από το 1953 μέχρι σήμερα καταγράφηκε σε μια μίνι σειρά τεσσάρων ντοκιμαντέρ. Όλοι όσοι δούλεψαν για αυτή τη συλλογή πληροφοριών, όλοι όσοι συνέβαλαν σ αυτή την προσπάθεια για να καταγραφούν οι εικόνες του χθες, αξίζουν συγχαρητήρια.

Έγινε καλή δουλειά αφού μέσα σ αυτά τα ντοκιμαντέρ θα μπορείτε να δείτε τις προσπάθειες των αγωνιζομένων πριν από 70 χρόνια, την τεχνολογία των αγωνιστικών αυτοκινήτων που άφησαν εποχή αλλά και τη σημερινή εξέλιξη των αγωνιστικών που πρωταγωνιστούν σήμερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.


Γιάννης Βρούτσης

Τα ντοκιμαντέρ αποφασίστηκαν να γίνουν στο πλαίσιο των εορτασμών των εβδομήντα χρόνων του Ράλλυ Ακρόπολις. Μπορεί η δημιουργία της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ- που αναμένεται να προβληθεί στη μικρή οθόνη μέσα στο 2024- να βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, ωστόσο πήραμε μια 20λεπτη γεύση στην αίθουσα sphera των Village Cinemas στο “The Athens Mall”. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Γιάννης Βρούτσης προλόγισε την εκδήλωση, όπου ήταν προσκεκλημένοι παλιοί αγωνιζόμενοι και εκπρόσωποι του ειδικού τύπου και αναφέρθηκε στη σημασία του εθνικού μας αγώνα για την προβολή της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κατά το χαιρετισμό του ο υπουργός μεταξύ άλλων στάθηκε στη διαρκή στήριξη της Πολιτείας στον αγώνα, λέγοντας «Κατά τα τρία απόλυτα επιτυχημένα προηγούμενα χρόνια, μας δόθηκε πολλές φορές η δυνατότητα να αναφερθούμε στην πρωτόγνωρη θέληση της Πολιτείας και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή του αγώνα στα παγκόσμια δρώμενα.

Με αυτά ως αφετηρία έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να κλείσουμε μαζί το τρίτο έτος της σύγχρονης ιστορίας του αγώνα, αλλά κυρίως το εβδομηκοστό της χρυσής πορείας του, που στάθηκε και η αφορμή για τη δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ».

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο παρουσιαστής της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ, Γιώργος Αμούτζας. Ο νεαρός ηθοποιός, εν προκειμένω σε ρόλο αφηγητή στα τέσσερα επεισόδια που απαρτίζουν τη σειρά, ευχαρίστησε τόσο τη Motorsport Greece (παραγωγό της σειράς), όσο και όλους τους συντελεστές για την ευκαιρία που του δόθηκε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο έργο.

Τα τέσσερα επεισόδια, διάρκειας 45 λεπτών έκαστο, επιχειρούν μια εις βάθος προσέγγιση αρχικά της Ιστορίας του αγώνα, με τη συνέχεια να δίνεται στην οπτική με την οποία τον βλέπουν οι Θεατές, οι Αγωνιζόμενοι και οι Διοργανωτές, οι οποίοι «ντύνουν» ιστορικά και σύγχρονα πλάνα με τις δικές τους μαρτυρίες ή εμπειρίες.

Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η Boo Productions. Στη σκηνοθεσία ήταν ο Λεωνίδας  Πανονίδης, στη διεύθυνση φωτογραφίας ο Νίκος Ζιώγας, στο μοντάζ ο Alex Jaschik, στο post production ο Αντώνης Ξένος, στη δημοσιογραφική έρευνα οι Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος και Κώστας Ψάρρας και στην αρχισυνταξία η Μαρία Λούκα.


Σωτήρης Αναστασιάδης

Τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ χαιρέτησε από την πλευρά της ΕΚΟ, Χορηγού Ονόματος του αγώνα, ο κ. Σωτήρης Αναστασιάδης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της HELLENiQ Energy. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη διαχρονική υποστήριξη της ΕΚΟ στο Ράλλυ Ακρόπολις, επισημαίνοντας ότι «όσο ο αγώνας πραγματοποιείται με τέτοιον επαγγελματισμό, η ΕΚΟ θα βρίσκεται δίπλα στους διοργανωτές».

Στοιχεία αναφορικά με την προβολή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA παρουσίασε ο Διευθυντής Αγώνων του WRC Promoter, Simon Larkin.


Αννίτα Πασαλή: Η αλυτάρχης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Με τον αγώνα αισίως να «κλείνει» την έβδομη δεκαετία του έχοντας πετύχει την καταξίωση στη διεθνή αθλητική σκηνή σε απόλυτο συνδυασμό με την προβολή της Ελλάδας, ο κ. Γιάννης Βρούσης έδωσε και το στίγμα για την επόμενη ημέρα, λέγοντας πως «αυτή η εμβληματική διοργάνωση θα συνεχίσει να τελεί υπό τη σκέπη του υπουργείου και πάγιος στόχος μας θα παραμείνει η προβολή της χώρας, η δημιουργία οικονομικών ευκαιριών και η διαρκής ευαισθητοποίηση του κοινού στην πολιτική της οδικής ασφάλειας, όλα τους μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Ράλλυ Ακρόπολις».


Ο «Ιαβέρης», ο Τάκης Πουρναράκης και ο Σταύρος Τσογκάνης

Περ Χαλ

1953-2023: Σε τέσσερα ντοκιμαντέρ η 70χρονη ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: