Πάγκαλος στα Σκόπια: Οποιος θέλει, μπορεί να είναι Μέγας Αλέξανδρος!

Συνέντευξη στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ» έδωσε ο Θόδωρος ο οποίος επέκρινε την ττους, λέγοντας ότι κάνει «αστεία πράγματα». Αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα του ονόματος, λέγοντας ότι «η συζήτηση έχει κλείσει».
Πάγκαλος στα Σκόπια: Οποιος θέλει, μπορεί να είναι Μέγας Αλέξανδρος!
«Νομίζω ότι η συζήτηση για το όνομα έχει κλείσει, η οποία σε γενικές γραμμές δεν έπρεπε καν να είχε ανοίξει. Πρέπει να βρεθεί ένα σύνθετο όνομα. Ας δείξει θάρρος ο σας, Γκρούεφσκι, ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός ηγέτης σας, να βάλει έναν προσδιορισμό στο όνομα για να τελειώνει το ζήτημα. Οποιος θέλει, μπορεί να είναι », είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσέθεσε: «Εχουμε και εμείς εδώ ανά διαστήματα, μερικούς γραφικούς ανθρώπους σε εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς κύκλους, που ντύνονται σαν τους αρχαίους και άλλοι που εξακολουθούν να πιστεύουν στους αρχαίους θεούς και στις θυσίες.

» Εχω έναν φίλο από την που έχει το όνομα Λεωνίδας. Οταν κάποιος από τη Σανγκάη ονομάζεται Λεωνίδας και ένας από τα Σκόπια μπορεί να ονομασθεί Αλέξανδρος ή Φίλιππος. Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Πιστεύω ότι η και η εθνική συνείδηση είναι ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ότι ο καθένας είναι αυτό που νομίζει ότι είναι. Δεν μπορεί κάποιος να πει στον άλλο τι είναι και τι δεν είναι», συμπλήρωσε.

Στη συνέντευξή του ο Θόδωρος Πάγκαλος επέκρινε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για την τοποθέτηση αγαλμάτων προσωπικοτήτων από την αρχαία ελληνική ιστορία και λέει ότι αυτά είναι «αστεία πράγματα»

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: