Α.Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: Τους έχουμε απέναντί μας!

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης σε συνέντευξη που παραχώρησε, στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής, λέγοντας: «Δεν υπάρχει πράξη ανομίας και κέντρο παρανομίας που να προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε, χωρίς να τους βρούμε απέναντί μας».
Α.Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: Τους έχουμε απέναντί μας!
Συγκεκριμένα, τονίζει: «Δεν είναι απλά αντίθετοι στις επενδύσεις ή στις αποκρατικοποιήσεις. Είναι κάτι χειρότερο: Δεν προτείνουν κάποιο διαφορετικό , κάποια διαφορετική ιδέα. Είναι αντίθετοι σε όλα. Σε καθετί! [...]

»Είναι αντίθετοι, ακόμα, σε οτιδήποτε συνιστά εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Θέλουμε να τηρείται ο νόμος; Είναι αντίθετοι… Συλλαμβάνονται οι ληστές τραπεζών, οπλισμένοι μάλιστα και αφού έχουν πιάσει αθώους ομήρους; Διαμαρτύρονται… Εμποδίζονται βαρυποινίτες να δραπετεύσουν από τις φυλακές; Χαλάνε τον κόσμο…

»Προσπαθούμε να λειτουργήσει ξανά, στοιχειωδώς, το , όπως συμβαίνει παντού αλλού στον κόσμο, προσπαθούμε να ανοίξουμε εργοστάσια κατειλημμένα από καιρό και δημόσια οικήματα κατειλημμένα από καιρό; Τους έχουμε απέναντί μας. Δεν υπάρχει πράξη ανομίας και κέντρο παρανομίας που προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε, χωρίς να τους βρούμε απέναντί μας!

»Πολύ θα θέλαμε να μπορούσαμε να συνεννοηθούμε μαζί τους. Αλλά, δυστυχώς, είναι αντίθετοι σε όλα! Εμείς, βέβαια, συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό. Αυτό που παντού αλλού στον κόσμο θεωρείται σωστό. Η θα ξαναγίνει «φυσιολογική χώρα»».

Ερωτηθείς για το «αντιμνημονιακό παρελθόν» του, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά: «Εμείς διαφωνήσαμε με το πρώτο Μνημόνιο, τονίζοντας ότι θα βαθύνει την ύφεση. Και αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο! Αλλά δεν είπαμε ποτέ ότι θα το καταργήσουμε μονομερώς!

»Δεν είχαμε αντίρρηση να περικοπεί η δημόσια σπατάλη. Δεν είχαμε αντίρρηση να γίνουν αποκρατικοποιήσεις και να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία. Δεν είχαμε αντίρρηση να γίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Και δεν ψηφίζαμε «όχι σε όλα»!

»Αντίθετα, πρωτοστατούσαμε και τότε -από τότε που ήμασταν στην αντιπολίτευση- να γίνουν όλες οι μεγάλες τομές που έχει ανάγκη ο τόπος! Εμείς βάζαμε πάνω απ’ όλα το δημόσιο συμφέρον! Και στις αρνήσεις μας και στις καταφάσεις μας τότε. Και παρεμβήκαμε αποφασιστικά όταν ο πήγε να βάλει θέμα δημοψηφίσματος για έξοδο από το … Τι σχέση έχουμε με το παραλήρημα λαϊκισμού της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης;»

Επιπλέον, σε ερώτηση για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Και αυτό κάναμε. Κι αυτό κάνουμε συνεχώς από τότε…» και πρόσθεσε: «Αποφύγαμε τη χρεοκοπία, παραμείναμε στο ευρώ και αποτρέψαμε τα χειρότερα. Τα πολύ χειρότερα…»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χώρα θα καταφέρει να ξεπεράσει την . Επισήμανε ότι έως το τέλος του έτους θα εξοφληθούν όλα τα χρέη του Δημοσίου, θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και θα πέσει στην αγορά το πρώτο τμήμα από το ΕΣΠΑ.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι θα φύγουν από το Δημόσιο οι επίορκοι και οι κοπανατζήδες.

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, επανέλαβε: «Δεν είναι μέσα στον άμεσο προγραμματισμό μου. Και δεν πιστεύω στους συχνούς ανασχηματισμούς. Οποτε χρειαστεί θα γίνει».

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: