Ζαχαροπλαστείο φτιάχνει βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ με δεκαχίλιαρα – “Μας έχουν ζητήσει πολλές φορές τον Ανδρέα σε τούρτα”

Δεν προλαβαίνει να δέχεται παραγγελίες αυτές τις γιορτές ένα ζαχαροπλαστείο στην Κατερίνη, το οποίο μεγαλούργησε παρασκευάζοντας βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έχουν γίνει viral.

Πράσινη ζαχαρόπαστα, ο ήλιος ο πράσινος -το σήμα κατατεθέν του κόμματος- και χαρτονομίσματα κοσμούν τις πρωτότυπες βασιλόπιτες, που ξεπουλούν σαν τρελές. Μάλιστα, αντί για φλουρί έχουν πεντοχίλιαρο.

Παραγγελίες από όλη την Ελλάδα

«Και Πάσχα και Χριστούγεννα έχουμε το ΠΑΣΟΚ στα γλυκά. Το Πάσχα είχε γίνει χαμός αλλά δυστυχώς δε μπορέσαμε να στείλουμε αυγά σε όλη την Ελλάδα που μας ζητούσαν γιατί η σοκολάτα είναι ευαίσθητη. Επειδή όμως η βασιλόπιτα και το τσουρέκι ταξιδεύουν, είπαμε να το επαναλάβουμε ώστε να ευχαριστήσουμε τα Χριστούγεννα όσους ενδεχομένως δυσαρεστήσαμε το Πάσχα», αναφέρει στο ThessToday.gr η ζαχαροπλάστρια κα. Ελένη Πεΐδου.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για το ίδιο κατάστημα που το Πάσχα είχε γίνει ξανά viral για τα σοκολατένια αυγά ΠΑΣΟΚ.Οι βασιλόπιτες, που βγαίνουν σε τσουρέκι και σε κέικ, φεύγουν η μία μετά την άλλη και οι υπάλληλοι του καταστήματος δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες. Ενδεικτικά, έχουν ζήτηση από Καστοριά, Κέρκυρα, Ρόδο, Αθήνα, Ορεστιάδα, Καρπενήσι, Γιάννενα και Κρήτη, ενώ οι πελάτες κοντινών νομών πηγαίνουν μόνοι τους να παραλάβουν τα γλυκά τους.«Το Πάσχα ερχόταν από κοντινούς νομούς και έπαιρναν τα αυγά. Δηλαδή από Κοζάνη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη ήρθαν πολλοί και αγόραζαν αυγά. Περιμένουμε και τα Χριστούγεννα να έρθουν από άλλες πόλεις γιατί οι αποστολές θα σταματήσουν στις 28 Δεκεμβρίου», σημειώνει η κα. Πεΐδου.

Όσον αφορά την ιδέα να βάλουν πεντοχίλιαρο αντί για το κλασικό φλουρί, εξηγεί: «Θέλαμε να είναι κάτι διαφορετικό και χιουμοριστικό για να ξεχωρίζει και στο εσωτερικό του. Αντί για φλουρί δηλαδή βάλαμε πεντοχίλιαρο για να είναι λίγο πιο παιχνιδιάρικο».

Πάντως, τα γλυκά ΠΑΣΟΚ δεν κάνουν θραύση μόνο την περίοδο των γιορτών, αφού οι πελάτες παραγγέλνουν καθόλη τη διάρκεια του έτους ακόμα και τούρτες με σχέδιο του κόμματος. «Εκτός από την εορταστική περίοδο πολλές φορές ο κόσμος παραγγέλνει τούρτες ΠΑΣΟΚ. Μας έχουν ζητήσει πολλές φορές τον Ανδρέα, αλλά και τον Ανδρέα με τη Δήμητρα στο στιγμιότυπο που τον τάιζε τούρτα την ημέρα του γάμου τους. Πολύ δημοφιλές είναι και το στιγμιότυπο του Ανδρέα που κατεβαίνει από το αεροπλάνο και κάνει το διάσημο νεύμα στη Δήμητρα», εξηγεί η κα. Πεΐδου.

(?)

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: