Υπουργείο Υγείας: Κανένα πρόβλημα νοσηλείας non Covid σε ΜΕΘ του «Παπανικολάου»

«Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περαστικά»  τόινισε ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας — Τη δήλωση του διοικητή ανάρτησε στο Twitter και ο Βασίλης Κικίλιας — Τι δήλωσε νωρίτερα ο  Νίκος Καπραβέλος 

Διέψευσε ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης την αναφορά που έκανε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος ότι βρέθηκε ενώπιον του διλήμματος αν θα δοθεί κλίνη ΜΕΘ σε 22χρονο με λευχαιμία ή σε έναν 62χρονο με κορωνοϊό μέχρι να βρεθεί λύση.

«Αναφορικά με δήλωση του Διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», ενημερώνουμε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση νοσηλείας non Covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περαστικά. Συγκεκριμένα σήμερα το ποσοστό κάλυψης είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον χρειαστεί» υπογράμμισε ο κ. Μπογιατζίδης.

Τη δήλωση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ ανάρτησε στο Twitter και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Νίκος Καπραβέλος μίλησε για δίλημμα που αντιμετώπισε το Σάββατο αν θα δοθεί κλίνη ΜΕΘ σε περιστατικό covid και μη covid.

«Εμείς χθες περάσαμε μια τραγική μέρα τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα… Είχα δίλημμα, έναν εφιάλτη, ένα 22 χρονών παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική, δεν είχαμε κρεβάτι,  και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ» ανέφερε ο κ. Καπραβέλος. 

«Πήραμε κρεβάτια από άλλες ειδικότητες, κρίσιμες, για να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ανάγκες COVID. Βλέπω ξανά τον εφιάλτη να έρχεται μπροστά μου, όταν από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Νοεμβρίου όλη η Ευρώπη θα έχει πολύ χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες» τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Πανανικολάου».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: