Υπόθεση Τραμπ: Απειλητική επιστολή με λευκή σκόνη στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν

Εντάθηκαν οι απειλές προς το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν. Το σώμα ενόρκων της Νέας Υόρκης, το οποίο άκουγε καταθέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ποινική δίωξη κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, διέκοψε την Παρασκευή, λόγω ύποπτης σκόνης που εστάλη στο γραφείο του εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ.

Ο φάκελος, ο οποίος απευθυνόταν στον Μπραγκ, περιείχε μια επιστολή που απειλούσε να σκοτώσει τον εισαγγελέα. Νωρίτερα, ο ίδιος ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει «πιθανός θάνατος και καταστροφή» εάν αντιμετωπίσει ποινική δίωξη. Το σώμα ενόρκων θα μπορούσε να συνεχίσει τις εργασίες του τη Δευτέρα.

Στην Ουάσινγκτον, ένας από τους σημερινούς δικηγόρους του Τραμπ, ο Έβαν Κόρκοραν, εμφανίστηκε ενώπιον ενός μεγάλου σώματος ενόρκων το οποίο άκουσε καταθέσεις που σχετίζονται με την ποινική έρευνα κατά του Τραμπ για τη διατήρηση κρατικών αρχείων στο κλαμπ του Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Η νομική ομάδα του Τραμπ έχασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μια τελευταία προσπάθεια στο ομοσπονδιακό εφετείο της Περιφέρειας της Κολούμπια να εμποδίσει την παραγγελθείσα εμφάνιση του Κόρκοραν.

Ο Τραμπ τελεί επίσης υπό ποινική έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις προσπάθειές του να σαμποτάρει τη νίκη του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κολέγιο Εκλεκτόρων έναντι του ίδιου στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οι έρευνες αυτές διεξάγονται ενώ ο Τραμπ διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2024.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: