Υπερδνειστερία: Οι φιλορωσικές αρχές λένε ότι απέτρεψαν «τρομοκρατική επίθεση» του Κιέβου

Οι φιλορωσικές αρχές της Υπερδνειστερίας ισχυρίζονται ότι απέτρεψαν «απόπειρα δολοφονίας κατά πολλών υψηλόβαθμων αξιωματούχων» του φιλορωσικού αυτονομιστικού θύλακα αυτού της Μολδαβίας και επιρρίπτουν την ευθύνη για την «επίθεση» αυτή στο Κίεβο.

Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το οποίο, επικαλούμενο πηγές των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε ότι «η δολοφονική απόπειρα διατάχθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες».

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Υπερδνειστερίας δηλώνει ότι «απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση», που «είχε προετοιμασθεί από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες». Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν κατά ανεξάρτητο τρόπο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ρωσικός στρατός έχει κατηγορήσει την Ουκρανία ότι «προετοιμάζει εισβολή στην Υπερδνειστερία» και απειλεί ότι θα απαντήσει. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι «έχει διαπιστώσει την ανάπτυξη στρατιωτικού προσωπικού και όπλων» κοντά στον φιλορωσικό αυτονομιστικό θύλακα και ότι «φοβάται ότι το ρωσικό στρατιωτικό σώμα» που η Ρωσία έχει αναπτύξει στο έδαφος αυτό που αποσχίσθηκε από την Μολδαβία αντιμετωπίζει «απευθείας απειλή».

Η φιλοευρωπαϊκή ηγεσία της Μολδαβίας προειδοποιεί επίσης τις τελευταίες εβδομάδες για σχέδια της Μόσχας για την αποσταθεροποίηση της Μολδαβίας μέσω της πρόκλησης ταραχών, ενεργειών σαμποτάζ, επιθέσεων κατά κυβερνητικών κτιρίων και σύλληψης ομήρων.

Η μολδαβή πρόεδρος Μάια Σαντού ότι στόχος της Μόσχας είναι η ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Μολδαβίας και η εγκατάσταση φιλορωσικής κυβέρνησης που θα σταματήσει την ενταξιακή πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: