Χρίστος Δήμας: Στην Αθήνα το επιστημονικό Hub του ΟΗΕ για την κλιματική κρίση

Το Δίκτυο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (SDSN) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης — Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας σε συνέδριο ανέφερε ότι το Hub προορίζεται να δημιουργθεί στην ελληνική πρωτεύουσα και θα συμμετέχουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο

Στην Αθήνα, προορίζεται να δημιουργηθεί το επιστημονικό Hub του SDSN για την κλιματική κρίση. Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, στην ομιλία του σήμερα στην 2η ετήσια έκθεση «Χρηματοδότηση των Μετασχηματισμών για την Κοινή Εφαρμογή της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» που διοργάνωσε το UN Sustainable Development Solutions Network του 10ου συνεδρίου περιφερειακής ανάπτυξης- Regional Growth Conference.

Ο υφυπουργός, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικης δικτύωσης, αναφέρει ορισμένα σημεία από την ομιλία του.

Όπως ανέφερε ο κ. Δήμας: «Για να ανταπεξέλθουμε πιο αποτελεσματικά στις προκλήσεις της εποχής μας, όπως είναι η ενεργειακή κρίση, η πανδημία, ή η κλιματική κρίση, οφείλουμε να προωθήσουμε κοινές πολιτικές πρωτοβουλίες και να επενδύσουμε περισσότερο στην έρευνα και την καινοτομία».

Πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία αποτελεί μια πρόταση συνεργασίας που στοχεύει να μετατρέψει την ΕΕ σε μια σύγχρονη, αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων και ανταγωνιστική οικονομία, προστατεύοντας το περιβάλλον» και πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα έχουμε πλέον την δυναμική και τα εργαλεία που μπορούν να συνεισφέρουν στους στόχους των πολιτικών πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Ακόμη ο υφυπουργός σημείωσε ότι «στην Αθήνα, προορίζεται να δημιουργηθεί το επιστημονικό Hub του SDSN για την κλιματική κρίση, όπου θα συμμετέχουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο».

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: