Χουλιάρας: "Θετική εξέλιξη" o μετασεισμός των 4,1 Ρίχτερ στη Ζάκρο

«Είναι ένα καλό σημάδι εκτόνωσης του φαινομένου», εξηγεί ο  διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου — Τι λέει για τη μετασεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι

Για “θετική εξέλιξη” αναφορικά με τον μετασεισμό που σημειώθηκε στη Ζάκρο τα ξημερώματα του Σαββάτου κάνει λόγο ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Η δόνηση όπως έγραψε το cretalive, σημειώθηκε στις 02:25, με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Χουλιάρα, στο facebook “είναι ο δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ μετά τα 6,3 Ρίχτερ, που είναι καλό σημάδι εκτόνωσης του φαινομένου” και μας οδηγεί όπως προσθέτει “πιο κοντά στο ότι τα 6,3 Ρίχτερ που έγιναν την Τρίτη να ήταν ο “κύριος σεισμός”.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού σχολιάζει την μετασεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι, -σήμερα το πρωί, αισθητή έγινε μια ακόμα δόνηση- λέγοντας πως “συνεχίζει φυσιολογικά σε φθίνουσα πορεία παραγωγής σεισμών”.

Ο κ. Χουλιάρας καταλήγει λέγοντας ότι “κάθε μέρα που περνάει έχουμε μείωση της επικινδυνότητας στις μετασεισμικές ακολουθίες και με υπομονή και ψυχραιμία θα το ξεπεράσουμε και αυτό”.

Θετική εξέλιξη είναι τα 4,1 Ρίχτερ που είχαμε στις 2:25 το πρώι με επίκεντρο στον θαλάσσιο χωρο νοτιοανατολικά της…

Posted by Gerasimos Chouliaras on Friday, October 15, 2021

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: