Χειροπέδες σε διακινητές μεταναστών σε Σέρρες και Κιλκίς – Μετέφεραν συνολικά 17 αλλοδαπούς

Οι περιπτώσεις αφορούν σε προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό, οι οποίοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και σε έξοδο από την χώρα, αντίστοιχα

Συνελήφθησαν την Τρίτη σε ξεχωριστές περιπτώσεις σε περιοχές των Σερρών και του Κιλκίς, δύο άτομα για  παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, ένας αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος έχει επιβιβάσει και μετέφερε σε όχημα 12 αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, εκ των οποίων οι έξι ήταν ανήλικοι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς μετέφερε τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 5 αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης.

Τα παραπάνω δύο οχήματα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Πηγή: thestival.gr

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: