Χειμερινές εκπτώσεις: Πόσο θα διαρκέσουν – Μένει ακόμη μία Κυριακή με ανοιχτά τα μαγαζιά

Βάσει του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη του Φεβρουαρίου. Έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις 2024, που ξεκίνησαν στις 8 Ιανουαρίου, θα διαρκέσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Με αφορμή τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για δύο Κυριακές. Η δεύτερη Κυριακή, που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, «πέφτει» στις 21 Ιανουαρίου 2024.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές στις χειμερινές εκπτώσεις

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έχει δώσει στη δημοσιότητα τους 5 κανόνες, που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δε θα πέσουν θύματα «προσφορών». Οι κανόνες υποκινούν τους καταναλωτές:

  • να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα,
  • να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες,
  • να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς,
  • να βεβαιώνονται ότι τα προϊόντα φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (αυτά δηλάδή που πρέπει να φέρουν και όχι το ποσοστό έκπτωσης).

Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δε γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής. Να ζητάτε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχετε αγοράσει.

  • Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσετε να το επιστρέψετε ή να το αλλάξετε, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

ΕΛΛΑΔΑκαταναλωτεςκαταστηματακυριακατικη λειτουργιαχειμερινες εκπτωσεις
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: