Χαρίτσης: Αν δεν υλοποιηθεί το πρόγραμμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αργότερα θα χρειαστούμε περισσότερα λεφτά

Στο πρόγραμμα που παρουσίασε αρχές της εβδομάδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπό τον τίτλο «Μένουμε Όρθιοι», αναφέρθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, μέσω του οποίου τόνισε πως «η πρότασή μας, το πρόγραμμα των 26 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους, κινείται εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Οι δαπάνες για τον κορονοϊό δεν δημιουργούν νέες υποχρεώσεις, οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα έχουν εξαλειφθεί, και το πιο σημαντικό από όλα, έχουμε το «μαξιλάρι» ασφαλείας των 37 δισ. ευρώ που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Επεσήμανε μάλιστα με νόημα ότι εάν δεν υλοποιηθεί τώρα αυτό το πρόγραμμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει σε μερικούς μήνες να πάρουμε μέτρα σε πολλαπλάσιο βαθμό «και τότε δεν θα έχουμε αυτές τις δυνατότητες και θα πρέπει να δανειστούμε με χειρότερους όρους και με την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση. Τότε είναι που θα οδηγηθούμε νομοτελειακά σε μνημόνιο».

Συνέχισε λέγοντας ότι «απ” αυτό το «μαξιλάρι», τα 16,5 δισ. ευρώ είναι δεσμευμένα για το χρέος, όμως τα υπόλοιπα 20 δισ. ευρώ είναι διαθέσιμα. Οι άμεσα διαθέσιμοι ευρωπαϊκοί πόροι για την Ελλάδα είναι 19,5 δισ. ευρώ, και σύντομα 2 δισ. ευρώ θα είναι επιπλέον διαθέσιμα, ενώ οι ευρωπαϊκές εγγυοδοτήσεις ανέρχονται στα 9 δισ. ευρώ. Συνολικά έχουμε 50 δισ. ευρώ άμεσα διαθέσιμα για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, από τα οποία ζητάμε να αξιοποιηθούν τώρα τα 26 δισ. ευρώ».

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: