Χανιά: Οι διάλογοι του αστυνομικού που εκβίαζε επιχειρηματίες με θύματά του – «Πρόσeξε γιατί αλλιώς ξέρεις…»

Όλο και περισσότερα στοιχεία αποκαλύπτονται για τον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στα Χανιά ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα καθώς κατηγορείται ότι εκβίαζε καταστηματάρχες αποσπώντας τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ο γιος του που είναι ειδικός φρουρός. 

Ένα από τα θύματά του μίλησε στο Star για τα όσα βίωσε και έστειλε το δικό του μήνυμα, καταφέρνοντας να νικήσει το φόβο της και να βοηθήσει τους «Αδιάφθορους» να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τον αξιωματικό που κατηγορείται για εκβιασμούς, προστασίες, απειλές, μέχρι και ότι «έσβηνε» κλήσεις με το αζημίωτο.

«Θα ήθελα να τους πω να μη φοβούνται, να βρίσκουν το θάρρος και το κουράγιο που είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο, να μιλούν νωρίς να προλαβαίνουν τέτοια φαινόμενα για να μην υποφέρουν περισσότεροι άνθρωποι», δήλωσε στο Star και διηγήθηκε τη δική της ιστορία.

«Σε έναν διαγωνισμό δημοτικό, πλειοδοτικό είχε έρθει με κάποιον τρίτο για να συμμετάσχει και αυτός στον διαγωνισμό και μας εκβίασε ότι θα ανεβάσει την τιμή εκκίνησης της άδειας λειτουργίας πάνω από 10.000 ευρώ ή θα έπρεπε να υποκύψουμε στον εκβι@σμό του και να του δώσουμε 30.000 ευρώ» ανέφερε.

Ο αστυνομικός φέρεται ότι πήρε πάνω από 120.000 ευρώ από έναν πρώην δικηγόρο, προκειμένου να τον προστατέψει, καθώς κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα από μια υπόθεση που είχε χειριστεί, όπως μεταδίδει το Mega.

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ του δικηγόρου και του συλληφθέντα:

— «Δευτέρα πρωί θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε να μην τα λέμε από το τηλέφωνο . Κύριε Ν… μου αν είχα λεφτά θα είχα έρθει ξέρω τι πρέπει να κάνω».

— «Γιώργο πρόσeξε πάλι μην τα αλλάξεις, πρόσeξε, ξέρεις».

— «Κύριε Ν… έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα. Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά . Είχαμε συμφωνήσει 52.000 ευρώ και έχω φέρει παραπάνω από τα διπλά από αυτά. Σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του, σκεφτείτε την απελπισία του».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv57d66llty1)

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ο γιος του αναμένεται το πρωί της Τέταρτης (30/8) να απολογηθούν στις δικαστικές αρχές Χανίων.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός και ο γιος του

Προτού η δικαιοσύνη αποφανθεί για την τύχη του αξιωματικού, που κατηγορείται για εκβιασμούς πολιτών και άλλα αδικήματα, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισε τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης, αλλά και την επιβολή καθεστώτος διαθεσιμότητας τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον 29χρονο γιο του, καθώς οι δύο εμπλέκονται στην υπόθεση εκβιασμού και δωροληψίας.

Η ανανκοίνωση αναφέρει: Σχετικά με σύλληψη Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας για εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος καθώς και σύλληψη Ειδικού Φρουρού, για συνέργεια σε εκβίαση, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, σε νησιωτική περιοχή, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, καθώς και Ειδικός Φρουρός, συγγενής του αξιωματικού, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε εκβίαση.

Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός, έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, ώστε να μην συμμετέχουν σε διαδικασίες δημοπρασίας σχετικά με ενοικίαση αδειών καταστημάτων, καθώς και έτερους επαγγελματίες και ιδιώτες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αρχικά συλλέχθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία, με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, ενώ στη συνέχεια ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερα θύματα της παράνομης δράσης του αξιωματικού.

Στο πλαίσιο αυτό και λόγω του ότι σε μια περίπτωση «εκκρεμούσε» παράδοση χρηματικού ποσού ύψους 7.900 ευρώ, αυτό προσημειώθηκε και παραδόθηκε σε καταγγέλλουσα, η οποία κατόπιν σχετικών οδηγιών που έλαβε από τον κατηγορούμενο Αξιωματικό, τα εναπόθεσε στο γραμματοκιβώτιο της οικίας του, απ’ όπου τα παρέλαβε το συγγενικό του πρόσωπο.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να απευθυνθεί υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό, ενώ ο φάκελος με προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκε πλησίον της εισόδου της οικίας τους. Στη συνέχεια συνελήφθησαν, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -9.910- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Οι υπόλοιπες περιπτώσεις αφορούσαν εκβιαστική λήψη μεγάλου χρηματικού ποσού από δικηγόρο, λήψη χρηματικού ποσού από ιδιώτη για ‘σβήσιμο’ κλήσης και παρακώληση επισκευής ακινήτου ιδιοκτησίας ασφαλιστικής πράκτορα μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, με σκοπό να το αποκτήσει ο ίδιος στη μισή τιμή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση και άλλων παρόμοιων έκνομων ενεργειών συνεχίζεται.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: