Χαμόγελα στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων μετά την εντυπωσιακή ανοδική πορεία στις ταξινομήσεις των νέων Ι.Χ τον Σεπτέμβριο

Με μια σημαντική άνοδο που μπορεί να θεωρηθεί ρεκόρ έκλεισαν οι ταξινομήσεις Σεπτεμβρίου δίνοντας μια καλή ανάσα αισιοδοξίας στην αγορά.

Οι επικεφαλής στα τμήματα πωλήσεων των αντιπροσωπειών από τα μέσα Σεπτεμβρίου είχαν δώσει το πρώτο στίγμα και είχαν προβλέψει ότι ο 9ος μήνας του χρόνου θα πάει πολύ καλά στις ταξινομήσεις των νέων αυτοκινήτων. Ας δούμε τις ταξινομήσεις με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ.

Οι προβλέψεις των ειδικών ήταν σωστές. Τον Σεπτέμβριο 2022 είχαν ταξινομηθεί 8.606 καινούργια αυτοκίνητα ενώ φέτος ταξινομήθηκαν 11.406 νέα Ι.Χ. Είχαμε δηλαδή μια αύξηση της τάξεως του +32.5%.

Από την αρχή του έτους έως και τον Σεπτέμβριο 2023 θα διαπιστώσουμε ότι η φετινή χρονιά μέχρι σήμερα, είναι εντυπωσιακή. Από την 1/1/23 έως τις 30/9/23 ταξινομήθηκαν 104.516 καινούργια Ι.Χ ενώ την αντίστοιχη περσυνή χρονιά είχαν ταξινομηθεί 82.936 καινούργια Ι.Χ. Η αύξηση τους εννέα πρώτους μήνες φέτος έφτασε το 26%.

Η κατηγορία αυτοκινήτων που προτιμήθηκε ιδιαίτερα και αυτό το μήνα ανήκει στην B Total. Σε ποσοστά έφτασε το 50.2%. Ακολουθεί η κατηγορία αυτοκινήτων C Total που έφθασε το 30.7%, η κατηγορία B με ποσοστό 26.9% και η Β SUV με 23.2%.

Ας δούμε τώρα ποιες ήταν οι προτιμήσεις των καταναλωτών όσον αφορά την επιλογή του κινητήρα. Η πλειοψηφία προτίμησε τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιούν βενζίνη. Το ποσοστό έφθασε το 40.2 %. Η δεύτερη επιλογή ήταν οι υβριδικές εκδόσεις, με ποσοστό 29.1% και τα επαναφορτιζόμενα με ποσοστό 16.2%. Οι προτιμήσεις για αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου είναι μεγάλες αλλά τα εργοστάσια λιγοστεύουν διαρκώς τις παραγωγές. Ο μήνας Σεπτέμβριος για τις ταξινομήσεις αυτοκινήτων με πετρέλαιο έκλεισε στο 11.5%.

 

 

Χαμόγελα στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων μετά την εντυπωσιακή ανοδική πορεία στις ταξινομήσεις των νέων Ι.Χ τον Σεπτέμβριο gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: