Χάκερς από τη Βόρεια Κορέα φέρεται να έκλεψαν πληροφορίες από τη Δύση για το εμβόλιο κορωνοϊού

Σε υποκλαπείσες πληροφορίες βασίζεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ, η ανάπτυξη του εμβολίου στη Βόρεια Κορέα — Στο «παιχνίδι» και οι μυστικές υπηρεσίες του καθεστώτος — Σκοταδισμός εξακολουθεί να επικρατεί γύρω από τον αριθμό των κρουσμάτων 

Τη διπλωματική της απομόνωσης επιλέγει η Βόρεια Κορέα ακόμη και στην ανάπτυξη και προμήθεια εμβολίων. Όπως αποκαλύπτει έκθεση, την οποία επικαλείται ο ιστότοπος Daily NK της Νότιας Κορέας, η Πιονγιάνγκ προσπαθεί να χαράξει τον δικό της δρόμο μέσα από… χακαρίσματα.

Οι κλινικές δοκιμές για εμβόλια κορωνοϊού βασίζονται σε κλεμμένες, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, πληροφορίες από φαρμακευτικές εταιρείες της Δύσης.

Η εξέλιξη του εμβολίου φέρεται να βασίζεται κατά βάση σε υποκλοπές από ομάδα χάκερ.

Ήδη το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, που σκεπάζει με πέπλο μυστηρίου τα ακριβή δεδομένα της πανδημίας, έχει εισέλθει στηνν τρίτη φάση κλινικών δοκιμών.

Η επίσπευση των διαδικασιών εκτυλίσσεται ενώ η Πιονγιανγκ δεν έχει αναφέρει κρούσματα κορωνοϊού, εκείνο όμως που έκανε ήταν να εξαπολύσει επιθετική ρητορική, που προήλθε από την αδερφή του Κιμ, ενάντια στη Σεούλ που έκανε λόγο για απόκρυψη στοιχείων.

Πηγή στη Βόρεια Κορέα αποκάλυψε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι η διαδικασία υποκλοπής οργανώθηκε από ειδική οργάνωση, γεγονός που σήμανε συναγερμό σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Νότια Κορέα.

Η ομάδα των χάκερ με την ονομασία «Bureau 325», λειτουργεί υπό το Γενικό Γραφείο Αναγνώρισης, υπηρεσία πληροφοριών της Βόρειας Κορέας.

Δίνει άμεση αναφορά στην Κιμ Γιονγκ Τζο, αδερφή του Κιμ, που επίσης συντονίζει τις εργασίες της ομάδας. Δεν είναι, πάντως, σαφές ακόμη ποια στοιχεία φέρεται να έχει υποκλέψει η Βόρεια Κορέα.

Μένει να φάνει πόσο αποτελεσματικό θα είναι το εμβόλιο που θα αναπτυχθεί και εάν η Βόρεια Κορέα θα παρουσιάσει τα πραγματικά στοιχεία των αποτελεσμάτων από τις κλινικές δοκιμές…

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: