Βρήκαν το χάπι κατά της παιδοφιλίας

Μια αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της παιδοφιλίας που μαστίζει τη σημερινή κοινωνία φαίνεται πως βρήκαν επιστήμονες από τη Σουηδία.

Οι ίδιοι αισιοδοξούν πως τα πειράματα τα οποία διεξάγουν και στα οποία θα συμμετάσχουν 60 άτομα θα εξαλείψουν το νοσηρό αυτό φαινόμενο.

Όπως υποστηρίζουν στους μισούς από τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί φάρμακο κατά του καρκίνου του προστάτη, ενώ στους άλλους μισούς ψευδοφάρμακο.«Ο στόχος είναι να καθιερωθεί ένα πρόγραμμα προληπτικής θεραπείας σε άντρες με παιδοφιλικές διαταραχές, το οποίο θα είναι τόσο αποτελεσματικό όσο και ανεκτό. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποτρέψουμε τυχόν σeξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών» εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας, ψυχίατρος Christoffer Rahm.

Οι επιστήμονες ελπίζουν το φάρμακο να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης των συμμετεχόντων, καθώς ο Rahm τόνισε πως: «Η τεστοστερόνη εμπλέκεται σε αρκετούς παράγοντες που οδηγούν στην σeξουαλική κακοποίηση, όπως σeξουαλικός ερεθισμός και χαμηλή αυτό-συγκράτηση. Ως τώρα η περισσότερη προσοχή έχει δοθεί στο πως θα τιμωρηθούν οι παιδόφιλοι από την αστυνομία. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, τα παιδιά έχουν ήδη κακοποιηθεί. Με αυτή την έρευνα, θέλω να μετατοπίσω την προσοχή στο να αποτραπούν οι σeξουαλικές κακοποιήσεις εξ αρχής».

 

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: