Βρετανία: Τον Μάρτιο δικάζεται ο 25χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες

Σε βάρος του 25χρονου Αλί Χάρμπι Αλί απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο και προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών

Ο ύποπτος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Βρετανού βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες, την οποία η αστυνομία θεωρεί τρομοκρατική ενέργεια, θα δικαστεί τον Μάρτιο, ανακοίνωσε σήμερα ένας δικαστής.

Σε βάρος του 25χρονου Αλί Χάρμπι Αλί απαγγέλθηκαν χθες κατηγορίες για φόνο και προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών. Ο ίδιος εμφανίστηκε σήμερα μέσω βιντεοδιάσκεψης ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Ολντ Μπέιλι στο Λονδίνο.

Ο δικαστής Νάιτζελ Σουίνεϊ όρισε την επόμενη προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία για τις 5 Νοεμβρίου και την ημερομηνία έναρξης της δίκης στις 7 Μαρτίου.

Ο Ντέιβιντ Έιμες, βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, ηλικίας 69 ετών και πατέρας πέντε παιδιών, έπεσε νεκρός από χτυπήματα με μαχαίρι στις 15 Οκτωβρίου, ενώ συνομιλούσε με ψηφοφόρους σε μια εκκλησία μεθοδιστών στο Λέι ον Σι, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων ανατολικά του Λονδίνου.

Ο θάνατός του συντάραξε τη χώρα, φέρνοντας στο νου τη δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ τον Ιούνιο του 2016 από έναν ακροδεξιό.

Συλληφθείς στην περιοχή του εγκλήματος, ο κατηγορούμενος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Λονδίνο σε μια οικογένεια σομαλικής υπηκοότητας. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, είχε παρακολουθήσει για σύντομο χρονικό διάστημα ένα πρόγραμμα καταπολέμησης της ριζοσπαστικοποίησης, χωρίς να θεωρείται επικίνδυνος από τις αρχές ασφαλείας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: