Βρετανία: Ιρακινός επιτέθηκε με μαχαίρι σε φοιτητή επειδή ήθελε να απελαθεί – Δείτε βίντεο

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Βρετανία το βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η στιγμή της επίθεσης με μαχαίρι που δέχθηκε φοιτητής από έναν 28χρονο Ιρακινό που ήθελε να απελαθεί επειδή δεν είχε χρήματα και εργασία στη χώρα.

Δράστης της επίθεσης είναι ο Ρεμπάζ Μοχάμεντ ο οποίος καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλακή για την επίθεση που σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο ίδιος δήλωσε ένοχος για την επίθεση και την κατοχή μαχαιριού σε δημόσιο χώρο.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελία και σε αυτό φαίνεται ο Ιρακινός, ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο στο Ντόρσετ, να μιλάει με τον φοιτητή πριν τελικά να τον μαχαιρώσει.

Παρά το χτύπημα από το μαχαίρι το θύμα της επίθεσης κατάφερε να διαφύγει με τον 28χρονο Μοχάμεντ να τον καταδιώκει.


O 28χρονος Ιρακινός δράστης

Ο δικηγόρος του Ιρακινού υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του είχε φτάσει στην Βρετανία με σκάφος αλλά στη συνέχεια επειδή ήθελε την απέλασή του έκρινε ότι έπρεπε να διαπράξει ένα σοβαρό αδίκημα.

Ανακοινώνοντας την απόφαση ο δικαστής Μπράιαν Φόστερ είπε ότι το θύμα της επίθεσης θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή του.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δεν επιβεβαίωσε αν ο Ιρακινός δράστης θα απελαθεί λέγοντας, σύμφωνα με το Sky News ότι «ξένοι υπήκοοι που παραβιάζουν τη φιλοξενία που τους παρέχουμε διαπράττοντας εγκλήματα θα αντιμετωπίσουν την πλήρη ισχύ του νόμου, συμπεριλαμβανομένης και της απέλασης το συντομότερο δυνατόν για όσους αφορά αυτό».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: