Βραζιλία: Ελεύθεροι «για ανθρωπιστικούς λόγους» 600 διαδηλωτές που εισέβαλαν στα κυβερνητικά κτίρια

Η αστυνομία στη Βραζιλία άφησε ελεύθερους «για ανθρωπιστικούς λόγους» 599 από τους υπόπτους που είχαν συλληφθεί μετά την επίθεση στα κυβερνητικά κτίρια της Μπραζίλια, την Κυριακή, ενώ 527 άλλοι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν σε τοπική φυλακή.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία επιβεβαίωσε αφέθηκαν ελεύθεροι «για ανθρωπιστικούς λόγους» καθώς επρόκειτο για ηλικιωμένους, για άτομα με προβλήματα υγείας ή για μητέρες με μικρά παιδιά.

Τα άτομα, που φιλοξενούνταν προσωρινά στο γυμναστήριο της Εθνικής Ακαδημίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε σταθμό λεωφορείων απ’ όπου θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ανέφεραν δημοσιογράφοι του AFP.

Μέσα σε ένα από αυτά τα λεωφορεία, οι επιβάτες φώναζαν «Η νίκη είναι δική μας!». Ορισμένοι έβγαζαν τα χέρια τους από τα παράθυρα και έκαναν το σήμα της νίκης ή έσφιγγαν τη γροθιά τους.

Τα λεωφορεία που έφυγαν από την Ακαδημία δεν κατευθύνθηκαν όλα στον σταθμό. Ορισμένα μετέφεραν συλληφθέντες σε ένα αστυνομικό τμήμα, απ’ όπου στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη φυλακή Παπούντα – συνολικά, 527 ύποπτοι.

«Η σχολή εκπαίδευσης της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας μετατράπηκε σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Είναι εξευτελιστικό να βλέπουμε πώς συμπεριφέρονται σε καλούς ανθρώπους όπως εμείς», είπε βγαίνοντας από το λεωφορείο ένας από τους μπολσοναριστές που απελευθερώθηκαν.

Μια γυναίκα, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, έδωσε πάντως μια άλλη εκδοχή. «Όλος ο κόσμος είχε καλή μεταχείριση, κανείς δεν πέθανε εκεί πέρα», είπε.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία διέψευσε την πληροφορία ότι ένας ηλικιωμένος πέθανε την Δευτέρα στην Ακαδημία.

Οι αρχές ανέφεραν νωρίτερα ότι συνελήφθησαν περίπου 1.500 από τους μπολσοναριστές που εισέβαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Κογκρέσο καθώς και εκείνοι που βρίσκονταν στον αυτοσχέδιο καταυλισμό έξω από το γενικό επιτελείο του Στρατού Ξηράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: