Βραζιλία: Άνδρας έμεινε για 5 ώρες μέσα σε σάκο πτώματος – Οι γιατροί τον δήλωσαν κατά λάθος νεκρό

Ταινία… ζόμπι θυμίζει η περίπτωση ενός Βραζιλιάνου, που ήταν κλεισμένος μέσα σε έναν σάκο πτώματος, ολοζώντανος και αναπνέοντας κανονικά, πέντε ώρες αφότου είχε κριθεί λανθασμένα νεκρός.

«Ο υπάλληλος του γραφείου κηδειών μου τηλεφώνησε και ζήτησε απεγνωσμένα να πάω εκεί, λέγοντας ότι ο αδελφός μου ήταν ζωντανός», είπε η αδερφή του άντρα για το περιστατικό, που συνέβη στα τέλη του περασμένου μήνα στο νοσοκομείο Estadual do Centro-Norte.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο 62χρονος Ζοζέ Ριμπέιρο ντα Σίλβα, κηρύχθηκε νεκρός στις 29 Νοεμβρίου, με τους αξιωματούχους να αναφέρουν ως επίσημη αιτία θανάτου επιπλοκές από καρκίνο του στόματος. Το νοσοκομείο έδωσε ακόμη και την οικογένειά του πιστοποιητικό θανάτου.

Η αδερφή του 62χρονου είπε ότι έμαθε τα νέα γύρω στις 8 μ.μ., οπότε η σορός του 62χρονου δόθηκε στην οικογένεια, ώστε να αρχίσουν να προετοιμάζουν τις διαδικασίες για την κηδεία του. Από εκεί κι έπειτα, ο ντα Σίλβα πέρασε πέντε ώρες μέσα σε σάκο πτώματος, καθώς μεταφερόταν από το ιατρικό κέντρο σε ένα γραφείο κηδειών, το οποίο βρισκόταν τουλάχιστον  62 μίλια μακριά.

Περίπου μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, οι εργαζόμενοι στο γραφείο τελετών συνειδητοποίησαν ότι είχε γίνει ένα τρομερό λάθος. Υπάλληλος ανοίγοντας τον σάκο διαπίστωσε ότι τα μάτια του 62χρονου ήταν ανοιχτά και ανέπνεε ακόμα, αν και με δυσκολία.

Στη συνέχεια ειδοποίησαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίοι πήραν τον άνδρα στο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται ακόμη, ενώ η οικογένεια του 62χρονου ενημερώθηκε επίσης για το φιάσκο.

Το λάθος φέρεται συνέβη όταν ένας από τους γιατρούς, ο οποίος χορηγούσε στον ντα Σίλβα θεραπεία για τον καρκίνο του στόματος, θεώρησε ότι ήταν νεκρός λόγω έλλειψης αναπνοής. Ωστόσο, ανέπνεε μέσω μιας τραχειοτομής στο μπροστινό μέρος του λαιμού του.

«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη, ο αδελφός μου πέρασε πέντε ώρες μέσα σε μια πλαστική σακούλα, παγωμένος», τόνισε η αδερφή του 62χρονου, η οποία προχώρησε σε σχετική καταγγελία στην αστυνομία στις 30 Νοεμβρίου. «Μια τέτοια κατάσταση είναι εντελώς απαράδεκτη».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: