Βουλιαγμένη: Γέμισε λάσπη ο όρμος, αναποτελεσματικά τα υδατοφράγματα που τοποθετούνται

Την παραίτησή του για το φαινόμενο αυτό που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, έχει δηλώσει ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης  Γιώργος Κοκολέτσος

Ένα δυσάρεστο θέαμα αντίκρυσαν οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, καθώς ο όρμος είχε γεμίσει λασπόνερα.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, όπως αναφέρει το ilovevouliagmeni.gr, καθώς κατά τη διάρκεια εργασιών στο θαλάσσιο χώρο της μαρίνας και με νότιο άνεμο, την 1η Σεπτεμβρίου 2021 είχε παρατηρηθεί έντονη θολερότητα στον όρμο.

Τότε, μπροστά στον κίνδυνο κατακραυγής, η δημοτική αρχή είχε ορίσει ομάδα παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου μετατροπής της μικρής Μαρίνας Βουλιαγμένης σε βαθύ λιμάνι για μεγάλα σκάφη. Ακολούθησε διακοπή των εργασιών για τρεις ημέρες, ώστε να τοποθετηθούν επιπλέον 800 μέτρα υδατοφράγματα για τη συγκράτηση των βυθοκορυμάτων, ώστε να σταματήσει η εξάπλωσή τους στην ακτή.


Τα υδατοφράγματα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά καθώς, κατ’ επανάληψη παρασύρθηκαν από τα ρεύματα προς την ακτή. Μαζί με τα φράγματα, τα κύματα ξέβρασαν λάσπη, αλλά και σκουπίδια.


Το Λιμενικό Βουλιαγμένης περισυλλέγει για δεύτερη φορά το πλωτό προστατευτικό φράγμα. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως τα ειδικά υδατοφραγμάτα που προβλέπονταν ήδη στην εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων περιμετρικά της μαρίνας, επιφανειακά, αλλά και σε μεγάλο βάθος, επεκτάθηκαν και ενισχύθηκαν, σε μια ανεπιτυχή όπως αποδείχτηκε προσπάθεια ανάσχεσης της θολερότητας του νερού στον όρμο της Βουλιαγμένης.

Για αυτό παραιτήθηκα από Πρόεδρος της Κοινότητας Βουλιαγμένης.
Μήπως ήρθε η ώρα να παραιτηθεί και κανένας πιο ψηλά από μένα;…Καλό Μήνα Βουλιαγμένη (οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες πριν λίγα λεπτά)

Posted by George Kokoletsos on Tuesday, February 1, 2022

Τις φωτογραφίες από τα λασπόνερα του όρμου Βουλιαγμένης ανάρτησε την 1η Φεβρουαρίου στο προφίλ του στο Facebook, και ο πρόσφατα παραιτηθείς πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης Γιώργος Κοκολέτσος, δηλώνοντας «Για αυτό παραιτήθηκα από Πρόεδρος της Κοινότητας Βουλιαγμένης. Μήπως ήρθε η ώρα να παραιτηθεί και κανένας πιο ψηλά από μένα; Καλό Μήνα Βουλιαγμένη (οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες πριν λίγα λεπτά)».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: