Βόλος: «Την απειλούσαν με μαχαίρι και κατσαβίδι» λένε οι γονείς της 15χρονης που δεχόταν bullying

Ακόμη ένα περιστατικό ακραίου σχολικού εκφοβισμού σημειώθηκε στο Βόλο. Θύμα μια 15χρονη, η οποία -όπως καταγγέλλουν οι γονείς της- εκτός από απειλές, δεχόταν μπουνιές και κλωτσιές από συμμαθητές της, με αποτέλεσμα να της σπάσουν το δάκτυλο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν στην τσάντα του κοριτσιού βρέθηκε ένα μαχαίρι, με την μητέρα της να λέει στην ΕΡΤ ότι “φοβόταν για τη ζωή της”.

Το 15χρονο κορίτσι σιωπούσε από φόβο και έβρισκε διάφορες δικαιολογίες ως απάντηση στους γονείς και τους καθηγητές που το έβλεπαν χτυπημένο. Κάθε μέρα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, βίωνε το εφιάλτη του bullying από συμμαθητές της.

«Την απειλούσαν με μαχαίρι και με κατσαβίδι και της έλεγαν μάλλον “δεν θα το πεις ούτε στους καθηγητές, ούτε στους γονείς, γιατί θα σου κάνουμε κακό”» δηλωσε ο πατέρας του 15χρονου κοριτσιού.

Ο φόβος την οδήγησε, για να προστατέψει τον εαυτό της, να πάρει μαζί της στο σχολείο μαχαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις μαθητές εκφόβιζαν την 15χρονη από την αρχή της φοίτησής της στο Γυμνάσιο, ενώ είχαν πάρει διήμερη αποβολή για παλαιότερο περιστατικό ξυλοδαρμού εναντίον της. «Φοβόταν για τη ζωή της» ανέφερε η μητέρα του κοριτσιού.

«Πήγε και πήρε ένα μαχαίρι και το έβαλε μέσα στην τσάντα της. Πριν ένα μήνα και κάτι, το οποίο το είδαν κάτι συμμαθήτριες, της το πήραν, το πήγαν στην καθηγήτρια, στην διευθύντρια και από εκεί το μάθαμε» δήλωσε ο πατέρας.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας συνομίλησε με τους γονείς και την μαθήτρια ενώ ζήτησε να διερευνηθεί οποιοδήποτε πειθαρχικό αδίκημα. «Πρέπει να σας πω ότι μίλησα και με το ίδιο το παιδί, το καθησύχασα. Με την έναρξη της επόμενης χρονιάς του σχολείου δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Δεν θα ανεχτούμε το παραμικρό φαινόμενο βίας στα σχολεία» δήλωσε ο Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Θα ελεγχθούν όλοι οι σχολικοί παράγοντες για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί, αλλά έχουμε και την δυνατότητα να ελέγξουμε και εξωσχολικούς παράγοντες» υπογράμμισε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Η ενδοσχολική βία και εκφοβισμός είναι έννοιες που ακούμε συχνά και όπως φαίνεται το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί. «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορούμε σταδιακά να δημιουργούμε ένα μικροκλίμα στο σπίτι για να μπορεί το παιδί να μεταφέρει και τη δυσκολία που βιώνει μέσα στο σχολικό χώρο» είπε η Άννα Κανδαράκη, Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι γονείς της ανήλικης, ζήτησαν την προστασία του εισαγγελέα αλλά και την απομάκρυνση των παιδιών από το σχολείο που φέρονται να έκαναν bullying στο παιδί τους.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: