Βίντεο της NASA από το ταξίδι του Orion στη Σελήνη

Tον δρόμο για νέες αποστολές άνοιξε το ταξίδι του Orion στη Σελήνη. 

Η αποστολή στη Σελήνη κρίθηκε απόλυτα πετυχημένη από τη NASA, καθώς το χρονοδιάγραμμα εκπληρώθηκε με μαθηματική ακρίβεια και τα πάντα λειτούργησαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από την απογείωση, έως και την επιστροφή της ακάτου στη Γη.

Η NASA παρουσιάζει τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα από την αποστολή του Orion.


Το διαστημόπλοιο Orion προσθαλασσώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό σηματοδοτώντας το τέλος της επιχείρησης Artemis 1, αφού πέρασε περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα και ταξίδεψε γύρω από τη Σελήνη, με στόχο να προετοιμάσει την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη τα επόμενα χρόνια.

Η κάψουλα, μέσα στην οποία δεν υπήρχε κανένας αστροναύτης γι αυτή τη δοκιμαστική πτήση, εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα με ταχύτητα σχεδόν 40.000 χλμ. την ώρα και έπρεπε να αντέξει μια ζέστη 2.800 βαθμών Κελσίου, ή τη μισή θερμοκρασία της επιφάνειας του Ήλιου.

Στη συνέχεια η ιλιγγιώδης κάθοδός της επιβραδύνθηκε όταν αναπτύχθηκαν μια σειρά από αλεξίπτωτα, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε απευθείας η Nasa. Το διαστημόπλοιο πρέπει τώρα να περισυλλεγεί και να τοποθετηθεί σε πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κύριος στόχος της αποστολής ήταν να δοκιμαστεί σε αυτές τις συνθήκες η θερμική ασπίδα της κάψουλας, η μεγαλύτερη που έχει κατασκευαστεί ποτέ (διαμέτρου 5 μέτρων).

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: