Τσατάνη: Δέχθηκα αδιανόητη στοχοποίηση και πόλεμο από τον Παπαγγελόπουλο

Στην άγρια καταδίωξη, στην άγρια και αδιανόητη στοχοποίησή της, στον πόλεμο και στις απίστευτες πιέσεις, που δέχθηκε, αλλά και στη δημόσια διαπόμπευσή της, από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για το χειρισμό της στην υπόθεση του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, αναφέρθηκε σήμερα κατά την κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Ειδικότερα, κατά την 14η ημέρα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο που δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής Ελένη Τουλουπάκη, κατέθεσε σήμερα κυρία Τσατάνη.

Η εισαγγελική λειτουργός η οποία έχει κατήγγειλε τον κ. Παπαγγελόπουλο από το 2016, όταν ήταν πανίσχυρος, επανέλαβε και ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, ότι δέχθηκε πιέσεις και απειλητικές αιχμές για τη ζωή της από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ για ανάλογες πιέσεις έκανε λόγο, ότι είχε δεχθεί και η τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Χαρακτηριστικά η κυρία Τσατάνη ανέφερε:

«Έχω υποστεί, μεγάλες πιέσεις και αδιανόητη καταδίωξη. Όμως δεν σχετίζω με τον κατηγορούμενο, με την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος μου. Υπέστην δημόσια διαπόμπευση. Υπέβαλα σε βάρος του Παπαγγελόπουλου και για τις πιέσεις που δέχθηκα, χειρόγραφη αναφορά. Το έκανα αυτό για να διασφαλίσω τη μυστικότητά της. Την υπέβαλα στην τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και τον τότε διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, χωρίς να δώσω την παραμικρή δημοσιότητα».

Η μάρτυρας εξήγησε στο τι προηγήθηκε της χειρόγραφής αναφοράς της για τις πιέσεις στο έργο της από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σημειώνοντας:

«Δεν ξύπνησα ένα πρωί να καταγγείλω έναν παντοδύναμο τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και μετά να υποστώ όσα υπέστην. Άλλωστε την αναφορά μου την υπέβαλα θεσμικά και αθόρυβα».

Ακόμη, η κυρία Τσατάνη αναφέρθηκε λεπτομερώς στους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου, περιγράφοντας ότι σε συντονιστική συνάντηση που έγινε 10.7.2015 στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση μεταξύ αρμοδίων δικαστικών παραγόντων από Ελλάδα και Κύπρο, παρουσία της, εισήλθε ο κ. Παπαγγελόπουλος διεκδικώντας να την παρακολουθήσει. Η ίδια, επισήμανε, ότι αρνήθηκε ότι μπορεί να παραστεί ο αναπληρωτής υπουργός, και του ζήτησε να εξέλθει από την αίθουσα. Στην συνέχεια έγινε αποδέκτης μπαράζ δημοσιευμάτων με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και απαξιωτικά σχόλια σε βάρος της και σε βάρος μελών της οικογένειας της. «Από την ημέρα εκείνη στο υπουργείο, είπε, άνοιξαν σε βάρος μου οι ασκοί του Αιόλου», προσέθεσε η μάρτυρας.

Σύμφωνα με την κατάθεση της κυρίας Τσατάνη, ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε τότε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να τη διώξει πειθαρχικά, λέγοντας «τι την κρατάς εδώ την Τσατάνη», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δηλώσεις του κατηγορούμενου έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου δήλωσε ότι η «κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί άλλα πραξικοπήματα».

Σε άλλο σημείο η μάρτυρας αναφέρθηκε σε συνάντηση της, υπηρεσιακή, όπως τη χαρακτήρισε, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που έγινε με δική της πρωτοβουλία. Στην συνάντηση αυτή, κατά τη διήγηση της, ο κ. Παπαγγελόπουλος της άσκησε πιέσεις για χειρισμούς στην υπόθεση Βγενόπουλου, ενώ πρόσθεσε ότι σε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες που ακολούθησαν εξαπέλυσε αιχμές για απειλές, όπως είναι «αν θέλεις να κάνεις Χριστούγεννα στο σπίτι σου, με την οικογένεια σου…», «κρατάς στα χέρια σου βόμβα που θα σκάσει», «υπάρχει ένα απόστημα που θα σκάσει σε βάρος σου».

Ψευδομάρτυρας ο Παναγιώτης Αθανασίου

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας από την πλευρά των συνηγόρων της Ελένης Τουλουπάκη ζητήθηκε από το δικαστήριο να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία προκειμένου να ασκηθεί μήνυση για ψευδορκία σε βάρος του πρώην εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου για όσα κατάθεσε κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης επί δύο ημέρες.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: