Τραγωδία στα Τέμπη: Νιώθω τύψεις που σώθηκα, λέει επιβάτιδα – «Οι γονείς μου χαίρονται, άλλοι κλαίνε»

Την περιπέτεια από τη μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη περιγράφει επιβάτιδα του «Intercity 62»  που βγήκε ζωντανή από το βαγόνι της αμαξοστοιχίας και που ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει, όπως λέει, τόσο το μέγεθος της τραγωδίας, όσο και το ότι πρωταγωνίστησε σε αυτό το  αδιανόητο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Πρόκειται για την Δήμητρα Χεκιμίδου, επιβάτιδα του μοιραίου τρένου, και δήλωσε πως νιώθει τύψεις γιατί εκείνη μπορεί και είναι αυτή τη στιγμή με τους γονείς, ενώ κάποια παιδιά όχι, υπονοώντας προφανώς τους νέους -κυρίως- ανθρώπους που χάθηκαν τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου. Μιλώντας στο Mega τόνισε πως τώρα σιγά σιγά αρχίζει να συνειδητοποιεί το δράμα που εκτυλίχθηκε στο σημείο.

«Αισθάνομαι τύψεις, γιατί εγώ πρέπει και επιβάλλεται να συνεχίσω τη ζωή μου. Εμένα οι γονείς μου είναι χαρούμενοι που γύρισα, άλλοι γονείς κλαίνε. Υπάρχουν παιδιά που έχασαν τους γονείς τους και γονείς που έχασαν τα παιδιά τους. Και γιατί; Γιατί απλά έτυχε να κλείσω εισιτήριο στο τελευταίο βαγόνι», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Είναι τρομερό αυτό που συνέβη. Έχουν περάσει δύο βδομάδες και τώρα το συνειδητοποιώ. Δεν βλέπω τηλεόραση, δεν διαβάζω τα νέα. Προσπαθώ να χωνέψω πως μπροστά από εμένα ακρωτηριάστηκαν άνθρωποι, υπήρχαν άνθρωποι που φωνάζανε και καιγόντουσαν μέχρι θανάτου. Και εμείς δεν ξέραμε τι γινόταν. Ένας ακόμα λόγος που νιώθω τύψεις είναι πως θα μπορούσαμε να σώσουμε κάποιον, αλλά έπρεπε να φύγουμε από το σημείο».

Η Δήμητρα είπε πως στη αρχή όσοι σώθηκαν και γύρισαν με λεωφορείο δεν είχαν συνειδητοποιήσει πως υπήρχαν νεκροί άνθρωποι.

«Η Αστυνομία και τα ασθενοφόρα ήρθαν κατευθείαν, αλλά εμείς μάθαμε τι συνέβη την επόμενη μέρα. Στην αρχή, είμασταν στο λεωφορείο, διαβάζαμε τα δημοσιεύματα για νεκρούς και λέγαμε πως είναι υπερβολές των δημοσιογράφων. Είμασταν όλοι σε άρνηση. Ένα παιδί το πήρε η θεία του και του είπε για μετωπική σύγκρουση και λέγαμε αποκλείεται, πώς έγινε αυτό; Είδα ελαφρά τραυματισμένους ανθρώπους. Από το βαγόνι μου δεν χτυπήσαμε πολύ. Δεν φανταστήκαμε το μέγεθος της ζημιάς. Ήρθε μία κυρία και μας είπε πως έχει τρεις νεκρούς και λέγαμε αποκλείεται, θα έχουν χάσει τις αισθήσεις τους».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: