Τουρκία : Η Ακσενέρ «καρφώνει» τον Ερντογάν – «Πας για σύνταξη όποτε και να γίνουν εκλογές»

Φουντώνει το προεκλογικό κλίμα στην Τουρκία ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν μέσα στο 2023 με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για προκήρυξή τους πριν το καλοκαίρι.

Τελευταίο επεισόδιο η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Ερντογάν η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» Μεράλ Ακσενέρ, η οποία τον έστειλε για… σύνταξη.

«Κύριε Ερντογάν εσύ μην κουράζεις τον εαυτό σου, το ανακοινώνω ξεκάθαρα. Τους επόμενους πέντε μήνες δεν υπάρχει καμία ημερομηνία που θα μπορούσες να επανεκλεγείς. Προσπάθησε όσο θέλεις!» είπε αρχικά η Ακσενέρ και συνέχισε:

«Κι αν γίνουν σήμερα οι εκλογές και τον επόμενο μήνα, δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή στην κάλπη για σένα εκτός από τη συνταξιοδότηση. Έστω τους τελευταίους αυτούς 5 μήνες προσπάθησε να κάνεις κάτι καλό. Η θητεία σου στην προεδρία ήταν κακή, έστω να είναι καλή η τελετή της αποχώρησης σου. Να, έστω και τώρα, αφού έβγαλες πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης τον υπουργό Οικονομικών Νεμπατί να τον στείλεις στη σύνταξη».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpq01yu5kot5)

Από πλευράς του, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών μετά από νέα μήνυση των τουρκικών αρχών εναντίον του, ανέφερε ότι «στις κάλπες θα τιμωρηθεί ο Ερντογάν» καθώς, όπως είπε, «ο πρόεδρος της Τουρκίας χτυπάει με το τσεκούρι την τουρκική δημοκρατία».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: