Τουρκία – Hurriyet: Ο Ερντογάν θέλει εκλογές στις 14 Μαΐου – Οι σύμβουλοί του προτείνουν την 18η Ιουνίου

Συζήτηση με το επιτελείο του για την ημερομηνία των εκλογών φέρεται να έχει ανοίξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε, στην τελευταία σύσκεψη, αποφασισμένος για τη διεξαγωγή εκλογών στις 14 Μαΐου, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά. Ωστόσο, το κομματικό επιτελείο εξέφρασε την άποψη ότι οι εκλογές πρέπει να πάνε πιο πίσω και να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου.

Η ημερομηνία των εκλογών τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση του κόμματος υπό την προεδρία του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε ότι αν οι εκλογές διεξαχθούν στις 14 Μαΐου, μπορεί να υπάρξουν κάποιες δυσκολίες στην προετοιμασία των εκλογικών καταλόγων, καθώς, με δεδομένο πως οι εργασίες απομάκρυνσης των συντριμμιών στις σεισμογενείς περιοχές συνεχίζονται και η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο θα πρέπει να εργαστεί για το πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες που ζουν εκεί.

Από την άλλη, σε περίπτωση που μεταφερθούν στις 18 Ιουνίου και με δεδομένο πως η συγκεκριμένη ημερομηνία συμπίπτει με περίοδο προσκυνήματος, περίπου 100 χιλιάδες άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν, ενώ ακόμα και αν γίνει 2ος γύρος, μπορεί να πέσει μέσα στο θρησκευτικό φεστιβάλ των Μουσουλάνων, Eid al-Adha.

Ακόμη, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα έχει συνάντηση και με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί και τους αναπληρωτές προέδρους της ομάδας του κόμματος, ώστε να συζητηθεί το κρίσιμο θέμα της ημερομηνίας των εκλογών.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: