Το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη το 54ο Ράλι ΔΕΘ 2021

Συνέντευξη Τύπου δίνει σήμερα  Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, στις δύο το μεσημέρι, ο κ. Σωκράτης Τσολακίδης πρόεδρος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και τα μέλη Δ.Σ. του Α.Ο.Θ ενόψει του 54ου Ράλι Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 9 με 10 Οκτωβρίου. Η συνέντευξη θα δοθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Περίπτερο 8, HELEXPO) , Δ.Ε.Θ.

Ο αγώνας

Ένα εντελώς καινούργιο Ράλι «έστησε» ο ΑΟΘ για το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Στον φετινό αγώνα, που είναι το 54ο Ράλι ΔΕΘ 2021, υπάρχουν νέες ειδικές διαδρομές, έξυπνα στημένες, έτσι ώστε να υπάρχουν θέαμα αλλά και εύκολη πρόσβαση για τους θεατές. Ο αγώνας που θα γίνει 9-10 Οκτωβρίου περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές με άσφαλτο αλλά και χώμα.

Ο 3ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος περιλαμβάνει γρήγορα αλλά και τεχνητά κομμάτια, με διαφορετικές ποιότητες χώματος. Οι διοργανωτές έχουν διαλέξει ειδικές που έχουν αρκετά «γιαμ», με πανοραμικά κομμάτια αλλά και περάσματα μέσα από χωριά.

Το σημαντικό είναι ότι οι ειδικές διαδρομές θα είναι εύκολα προσβάσιμες για τους θεατές. Θα μπορούν να φθάνουν σε διάφορα περάσματα των ειδικών διαδρομών με συμβατικά αυτοκίνητα χωρίς να τα ταλαιπωρούν σε δύσκολους χωμάτινους δρόμους. Οι ειδικές θα περνούν από τα χωριά ΩραιόκαστροΝεοχωρούδαΠεντάλοφοΜεσαίοΠετρωτόΜονόλοφο και Μελισσοχώρι. Το πολύ γρήγορο Μελισσοχώρι εκκινεί από το ομώνυμο χωριό και καταλήγει ύστερα από 12,5 χιλιόμετρα έξω από τον Μονόλοφο. Επαναλαμβάνεται τρεις φορές.

Ο Λαχανάς των 21 χιλιομέτρων είναι μια ορεινή, τεχνική και γρήγορη διαδρομή, που επαναλαμβάνεται δύο φορές. Αυτή η ειδική έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στο Ράλι Σερρών και στο Ράλι Σκρα- Κιλκίς Λαχανά. Το ασφάλτινο Ράλι ΔΕΘ περιλαμβάνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου, αποτελεί τον τέταρτο γύρο του και είναι πολύ πιθανό να κρίνει τους φετινούς πρωταθλητές!Ο αγώνας που στήθηκε από τον ΑΟΘ έχει τη συμπαράσταση του Δήμου Ωραιοκάστρου και προσωπικά του δημάρχου Παντελή Τσακίρη, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ευαισθητοποιημένος κοινωνικά, προβλέπει ειδικό χώρο παρακολούθησης για ΑΜΕΑ στην ασφάλτινη ειδική διαδρομή του Μελισσοχωρίου.
 

Το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη το 54ο Ράλι ΔΕΘ 2021 gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: