Το πρώτο μήνυμα του νέου αρχηγού ΓΕΑ, Δημοσθένη Γρηγοριάδη: «Η ύψιστη αυτή τιμή συνεπάγεται τεράστιο βάρος ευθυνών»

Το πρώτο του μήνυμα εξέδωσε ο νέος αρχηγός ΓΕΑ, Δημοσθένης Γρηγοριάδης,κάνοντας λόγο για ύψιστη τιμή, που συνεπάγεται τεράστιο βάρος ευθυνών ωστόσο. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η ύψιστη αυτή τιμή, του αξιώματος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, συνεπάγεται τεράστιο βάρος ευθυνών, το οποίο είμαι έτοιμος να αναλάβω και να φέρω εις πέρας με τη στήριξη όλων σας, προκειμένου να ανεβάσουμε την Αεροπορία μας ακόμα ψηλότερα και να την παραδώσουμε καλύτερη και ισχυρότερη στις επόμενες γενιές Αεροπόρων».

Σχετικά με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, ο κ. Δημοσθένης Γρηγοριάδης είπε: «Το καθήκον μας υπαγορεύεται από την υφιστάμενη κατάσταση και τις ιδιαίτερες συνθήκες στο γεωπολιτικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής της πατρίδας μας. Οι εξελισσόμενοι πόλεμοι στην Ουκρανία και στο Ισραήλ, η αστάθεια στο κέρας της Αφρικής, οι συνεχείς αλλαγές στους συσχετισμούς δυνάμεων και στις συμμαχίες μεταξύ των κρατών, αποδεικνύουν ότι δεν μας επιτρέπεται εφησυχασμός».

«Σήμερα, μετά από μεγάλο αγώνα και εντατικές ενέργειες σε όλα τα επίπεδα, αναμφισβήτητα αρχίζουμε να βλέπουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας, οι οποίοι αντικατοπτρίζονται στη σημαντική βελτίωση της διαθεσιμότητας των μέσων και στην ενίσχυση του οπλοστασίου μας με νέα σύγχρονα οπλικά συστήματα. Στόχος μου είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια με εντατικότερους πλέον ρυθμούς, για να εξασφαλίσουμε στην Πολεμική Αεροπορία τα μέσα και τις δυνατότητες εκείνες που θα την καταστήσουν ικανή να εγγυηθεί την αποτροπή και να δώσει στην πολιτική Ηγεσία του τόπου ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στην προσπάθεια να καταστήσει τη Χώρα μας σημαντικό δρώντα στη διεθνή πολιτική σκηνή», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε:

«Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16 στην έκδοση VIPER, θα ολοκληρωθεί η παραλαβή των αεροσκαφών RAFALE με την άφιξη 6 νέων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα προωθηθεί ο εκσυγχρονισμός ή η προμήθεια, όπου απαιτείται, νέων συστημάτων. Παράλληλα, θα πρέπει να σχεδιάσουμε και να προετοιμαστούμε για την επόμενη ημέρα και την εποχή που θα περάσουμε στην 5η γενιά αεροσκαφών. Επιβάλλεται και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε η Πολεμική Αεροπορία, ως κατ’ εξοχήν τεχνολογικό όπλο, να παρακολουθεί και να πρωταγωνιστεί στις τεχνολογικές εξελίξεις».

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, ο νέος αρχηγός ΓΕΑ υπογράμμισε:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, αναθέτοντάς μου την Ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών και των προκλήσεων που συνεπάγεται η θέση του Αρχηγού της Αεροπορίας και σας διαβεβαιώνω ότι θα αξιοποιήσω στον μέγιστο βαθμό όλα τα μέσα που μου παρέχει η ελληνική πολιτεία και θα καταβάλω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου για να αυξήσω τη μαχητική της ικανότητα, ώστε να συνεχίσει να εγγυάται την αποτροπή, την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, την ειρήνη και την ευημερία του ελληνικού λαού».

Απευθυνόμενος στα μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας, ο κ. Δημοσθένης Γρηγοριάδης τόνισε:

«Χωρίς εσάς, δεν υπάρχει Πολεμική Αεροπορία. Χωρίς τη δική σας προσπάθεια, τους δικούς σας αγώνες, τις δικές σας θυσίες δεν είναι δυνατόν να επιτύχουμε οποιονδήποτε στόχο και να θέσουμε. Είσαστε ο καταλυτικός παράγοντας, που θα καθορίσει εάν θα ανεβάσουμε την Πολεμική Αεροπορία, που όλοι αγαπάμε, ακόμα ψηλότερα και θα την παραδώσουμε στους επόμενους καλύτερη και ισχυρότερη απ’ ότι την παραλάβαμε. Η μέριμνα για εσάς βρίσκεται στην κορυφή των στόχων που έχω αναλάβει να πετύχω. Σας καλώ να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια θέρμη και όρεξη να προσφέρετε τις υπηρεσίας σας, πιστοί στον όρκο που δώσαμε όλοι μας στο ευαγγέλιο και στα ιερά σύμβολα του έθνους μας, με πνεύμα ομάδας, ενστερνιζόμενοι τις αξίες της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας».

Ολοκληρώνοντας το μήνυμά του, απέτισε φόρο τιμής «στους συναδέλφους που έπεσαν επιτελώντας το καθήκον για την Πατρίδα, υπηρετώντας την Πολεμική Αεροπορία και να υποσχεθώ ότι, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που κι εκείνοι ονειρεύονταν, για τον χώρο που τόσο αγάπησαν».

ΕΛΛΑΔΑΓενικο Επιτελειο Αεροποριαςπολεμικη αεροπορια
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: