Το πρώτο «ATM χρυσού» στην Ινδία: Εκδίδει μόνο χρυσά νομίσματα αξίας 7.000 δολαρίων το ένα

Το «όνειρο» του Σκρουτζ Μακ Ντακ φαίνεται να έγινε πραγματικότητα στην Ινδία, αφού δημιουργήθηκε το πρώτο «ATM χρυσού», το οποίο δεν εκδίδει κανονικά νομίσματα, αλλά χρυσά και μόνο ένα αξίζει 7.000 δολάρια.

Είναι δημιούργημα της GoldSikka και διαθέτει χρυσά νομίσματα που ζυγίζουν μεταξύ 0,5 και 100 γραμμαρίων, ενώ στήθηκε στην πόλη Χιντεραμπάντ στη νότια Ινδία και λόγω της μεγάλης αξίας των νομισμάτων, οι χρήστες θα πρέπει να κρύβουν πάρα πολύ καλά το pin τους.

«Αντί να πηγαίνει κανείς σε κοσμηματοπωλεία, μπορεί να έρθει εδώ απευθείας και να πάρει από εδώ νομίσματα», δήλωσε ο Πρατάπ, αντιπρόεδρος της GoldSikka, που έδωσε μόνο το μικρό του όνομα.

Η Ινδία είναι η δεύτερη σε κατανάλωση χρυσού χώρα διεθνώς. Τα δύο τρίτα της ζήτησης για χρυσό στην Ινδία προέρχονται κυρίως από μη αστικές περιοχές, όπου τα κοσμήματα αποτελούν τον πιο συνηθισμένο τρόπο τοποθέτησης χρημάτων.

Το «ATM χρυσού», που άρχισε να λειτουργεί το Σάββατο, μπορεί να αποθηκεύσει έως και 5 κιλά χρυσού. Οι πελάτες τοποθετούν τις πιστωτικές τους κάρτες στο μηχάνημα και επιλέγουν το βάρος του νομίσματος.

«Η όλη συναλλαγή πήρε λιγότερο από ένα λεπτό. Άρα, όποιος ψάχνει για επένδυση, νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προμηθευτεί χρυσό», δήλωσε πελάτης που στάθηκε στην ουρά του ΑΤΜ για να αγοράσει χρυσά νομίσματα.

Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙΑΤΜΙνδιανομισματαχρυσος

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: