To νέο Mitsubishi ASX βάζει νέα θεμέλια για το μέλλον και εμπλουτίζει την ευρωπαϊκή γκάμα

Το ASX της Mitsubishi  φέρνει νέες τεχνολογίες και δυνατότητες εξατομίκευσης στην γκάμα της. Τώρα η γκάμα εμπλουτίζεται και αποτελείται από το Space Star και το Eclipse Cross PHEV SUV ενώ ακολουθεί  το ολοκαίνουργιο COLT.

Η ανάπτυξη της κατηγορίας SUV και η ηλεκτροκίνηση παραμένουν οι κυρίαρχες τάσεις σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Ευρώπη εισάγει νέα πρότυπα και οι πελάτες έχουν περισσότερες απαιτήσεις από τα οχήματά τους. Το νέο Mitsubishi ASX (“Active Sports X-over”) τοποθετείται στην καρδιά της βασικής κατηγορίας B-SUV. Αναπτύχθηκε ειδικά για την Γηραιά Ήπειρο και παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη γενιά ASX, η οποία πούλησε σχεδόν 380.000 αυτοκίνητα στην περιοχή.

Βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi και προσφέρει μια διευρυμένη γκάμα κινητήριων συνόλων, όπως Plug-in Hybrid (PHEV), Full Hybrid (HEV) και Mild Hybrid με προηγμένα συστήματα ασφάλειας και συστήματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και ψηφιοποίησης.

Με το νέο ASX, η Mitsubishi Motors εγκαινιάζει το εξηλεκτρισμένο SUV με τον πρωτοποριακό συνδυασμό PHEV x SUV που είναι ένα νέο κεφάλαιο στην ευρωπαϊκή ιστορία της.

Η εξωτερική σχεδίαση του νέου ASX έχει αναπτυχθεί με στόχο τη δημιουργία ενός B-SUV που  ξεχωρίζει στο δρόμο. Αισθητικά αποπνέει δύναμη, δυναμισμό, στιβαρότητα και σπορ χαρακτήρα.  Παρατηρώντας το αυτοκίνητο από μπροστά, η μάσκα Dynamic Shield επικοινωνεί τα βασικά χαρακτηριστικά του οχήματος, αναδεικνύοντας παράλληλα το εμβληματικό λογότυπο των τριών διαμαντικών που πλαισιώνεται από τα φώτα ημέρας LED. Επιπλέον, στο εμπρός τμήμα τα στοιχεία της μάσκας αποτυπώνουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία του ASX σε κάθε μια από τις τέσσερες διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού: INFORM, INVITE PLUS, INTENSE PLUS και INSTYLE.

Η κομψή, ρέουσα σιλουέτα συνδυάζεται με φαρδείς, ψηλούς ώμους που διαμορφώνουν ένα ευέλικτο και σπορ σχεδιασμό με τροχούς 17” ή 18” οι οποίοι τονίζουν περαιτέρω τη δυναμική εμφάνιση. Οι τροχοί Flex των 17 ιντσών περιλαμβάνουν ένα ειδικά σχεδιασμένο κάλυμμα, ενώ οι αλουμινένιοι τροχοί των 18 ιντσών υιοθετούν σχεδίαση Diamond cut black.

Ένα στοιχείο που εκτιμούν οι μοντέρνοι οδηγοί ,κάτοχοι μοντέλων SUV, είναι η λειτουργία του hands free. Μια λειτουργία ξεκλειδώματος χάρη στο Keyless Operation System, το οποίο προσφέρεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις εκτός από τις βασικές. Όταν ο οδηγός φτάσει σε απόσταση περίπου ενός μέτρου από το αυτοκίνητο, το σύστημα ανιχνεύει την κάρτα Hands Free και ξεκλειδώνει αυτόματα τις πόρτες. Ομοίως, κατά την έξοδο από το όχημα, μόλις η κάρτα Hands Free βρεθεί σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου από το αυτοκίνητο και δεν μπορεί πλέον να ανιχνευθεί, το σύστημα κλειδώνει αυτόματα τις πόρτες.

Ανάλογα με το επιλεγμένο επίπεδο εξοπλισμού, διατίθεται μία ποικιλία υφασμάτινων και δερμάτινων επενδύσεων, ενώ τα θερμαινόμενα καθίσματα και το θερμαινόμενο τιμόνι εξασφαλίζουν άνετα ταξίδια κατά τους χειμερινούς μήνες.

Στο πίσω μέρος της καμπίνας, το συρόμενο κάθισμα παρέχει άνεση αλλά και πρόσθετη ευελιξία. Καθώς μπορεί να μετακινείται σε μια διαδρομή έως και 16 cm προς τα εμπρός, απελευθερώνει περισσότερο χώρο — είτε προσθέτοντας επιπλέον λίτρα αποθηκευτικού χώρου στο πορτ μπαγκάζ είτε διευρύνοντας το χώρο για τα πόδια των επιβατών. Αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον 114 λίτρα (VDA) χωρητικότητας, πλέον των 442 λίτρων (VDA) που παρέχονται μεταξύ του δαπέδου του πορτ μπαγκάζ και των καθισμάτων μέχρι το ύψος της πλάτης τους. Η εν λόγω διάταξη παρέχεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η τεχνολογία. Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις, η νέα Γενιά ASX ενσωματώνει Apple CarPlay και Android Auto, Smartphone-link Display Audio (SDA) σε οθόνη 7 ή 9,3 ιντσών σε οριζόντια ή κάθετη διάταξη αντίστοιχα, ψηφιακή οθόνη οδηγού (Digital Driver Display) και ηχοσύστημα BOSE Premium στις κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού.

Πίσω από το τιμόνι, η ψηφιακή οθόνη οδηγού (Digital Driver Display) προσφέρει μια σειρά δυνατοτήτων εξατομίκευσης επιτρέποντας στους επιβάτες να διαμορφώνουν την απεικόνιση πληροφοριών όπως οι ίδιοι επιθυμούν βλέποντας τις σημαντικότερες.

Στο νέο ASX διατίθενται τρεις εκδόσεις για τον πίνακα οργάνων: η βασική διαθέτει έναν αναλογικό πίνακα οργάνων με ενσωματωμένη οθόνη 4,2”, η μεσαία έναν ψηφιακό 7” με δυνατότητα διαμόρφωσης και η κορυφαία μια πλήρως εξατομικευμένη ψηφιακή οθόνη Digital Driver Display 10”, η οποία αναπαράγει και τις οδηγίες πλοήγησης.

Το νέο ASX είναι εμπλουτισμένο με μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως Forward Collision Mitigation με ανίχνευση πεζών, προειδοποίηση απόστασης (Distance Warning), προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (Lane Keeping Assist), αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), cruise control, αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας (Rear View Camera), το νέο ASX είναι ένα απίστευτα ασφαλές όχημα.

Η προσθήκη της τεχνολογίας MI-PILOT, που ελέγχει την επιτάχυνση, την πέδηση και το σύστημα διεύθυνσης μειώνει την κούραση του οδηγού στον αυτοκινητόδρομο σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ή στην κίνηση της πόλης.

Διαθέτει ένα αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με ραντάρ που ανιχνεύει τον δρόμο μπροστά για να μεγιστοποιεί την ασφάλεια.

Το πακέτο Προηγμένων Συστημάτων Υποβοήθησης Οδηγού (ADAS) που διατίθενται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα περιλαμβάνει:

Forward Collision Mitigation με ανίχνευση πεζών, προειδοποίηση απόστασης (Distance Warning), προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (Lane Keeping Assist), αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), cruise control, αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας (Rear View Camera).

Τα συστήματα ADAS χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό αισθητήρων υπερήχων, ραντάρ και τεχνολογίας κάμερας για τη δημιουργία μιας εικόνας του περιβάλλοντος χώρου του οχήματος, που βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει τα εμπόδια, τον προειδοποιούν ή τον καλούν να ενεργήσει για την αποφυγή τους με στόχο τον μετριασμό ή την πρόληψη των συμβάντων.

Στις ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού, τα συστήματα ασφαλείας εμπλουτίζονται σημαντικά με την προσθήκη λειτουργιών όπως Blind Spot Warning, Lane Centering Assist, Overspeed Prevention, Adaptive Cruise Control (με Stop & Go), και Automatic High Beam.

Η βασική έκδοση τροφοδοτείται από έναν καινοτόμο, υπερτροφοδοτούμενο, τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0L MPI-T, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η μονάδα παρέχει πολύ καλές επιδόσεις, αποδίδοντας ισχύ 67kW και ροπή 160Nm, και, πράγμα σημαντικό για την οδήγηση στην πόλη, μπορεί να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100km/h σε 14,0 δευτερόλεπτα. Όμως, οι επιδόσεις δεν επηρεάζουν την αποδοτικότητα του οχήματος και στον επίσημο κύκλο WLTP καταναλώνει 5,7*λίτρα/100km, ενώ εκπέμπει μόλις 130 g/km CO2.

Αυξημένες επιδόσεις υπόσχεται η έκδοση 1.3L DI-T η οποία περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.3L με άμεσο ψεκασμό, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Ενσωματώνοντας μια μίζα-γεννήτρια που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα σε συνδυασμό με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12 V, επιτρέπει την ανάκτηση ενέργειας τόσο κατά τη φάση της επιβράδυνσης όσο και κατά τη φάση της πέδησης, καθώς και ηλεκτρική υποβοήθηση ροπής. Ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 103kW με χειροκίνητο κιβώτιο και 260Nm ροπής., Η επιτάχυνση 0 -100km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 10,3 δευτερόλεπτα και η κατανάλωση και οι εκπομπές  CO2 έχουν μετρηθεί αντίστοιχα στα 5,7*λίτρα/100km και 130 g/km CO2.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ανάγκη για βιωσιμότητα και στην επιθυμία των πελατών για αποδοτικότητα και μείωση των εκπομπών ρύπων, το νέο ASX είναι το πρώτο μοντέλο της Mitsubishi Motors στην Ευρώπη με πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης (HEV): συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.6L με δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα multi-mode αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η μονάδα των 105kW ικανοποιεί τις προσδοκίες του οδηγού σε επίπεδο επιδόσεων, αλλά η προσθήκη ηλεκτρικής υποβοήθησης συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών, οι οποίες είναι μόλις 104 g/km CO2, και στη βελτίωση της αποδοτικότητας  καυσίμου. Το πλήρως υβριδικό ASX Νέας Γενιάς καταναλώνει μόλις 4,6 λίτρα/100km με βάση τον επίσημο κύκλο δοκιμών.

Οι ηλεκτροκίνητες προτάσεις συμπληρώνονται από την plug-in υβριδική έκδοση (PHEV).  Το σύστημα PHEV αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.6L σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία 10,5 kWh. Μοναδικό μοντέλο στα πλαίσια της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi στην κατηγορία B-SUV, το νέο ASX της Mitsubishi Motors ακολουθεί τα χνάρια της διάταξης PHEV x SUV του Outlander PHEV και του Eclipse Cross PHEV.

Ο συνδυασμός της τεχνολογίας θερμικού κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα αντιπροσωπεύει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην οδήγηση με δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των πηγών ισχύος για μέγιστη αποδοτικότητα και ευκολία. Με την μπαταρία, το νέο ASX μπορεί να διανύσει έως και 62 km μόνο με ηλεκτρική ενέργεια σε συνθήκες πόλης. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε μόλις 3 ώρες. Για μεγαλύτερη ευκολία και μέγιστη ευελιξία, η επαναφόρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί με χρήση οικιακής πρίζας.

Βάσει του επίσημου κύκλου WLTP, η plug-in υβριδική έκδοση εκπέμπει μόλις 30*g/km CO2 και καταναλώνει 1,3 λίτρα/100km, αποδίδοντας ισχύ 117kW.

Διατίθενται τρία drive modes:

  • ECO: προτεραιότητα στη μέγιστη αποδοτικότητα ( εκδόσεις ICE, Mild Hybrid και HEV)
  • PURE: για αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση (Εκδόσεις PHEV)
  • SPORT: μέγιστη παροχή ισχύος και προσαρμογή των ρυθμίσεων δυναμικού ελέγχου πλαισίου και της απόκρισης του συστήματος διεύθυνσης για αυξημένη οδηγική απόλαυση.
  • MY SENSE: επιτρέπει στον οδηγό να εξατομικεύει την οδηγική εμπειρία καθώς και τον εσωτερικό φωτισμό, επιλέγοντας από οκτώ χρώματα φωτισμού LED.

Το σύστημα πέδησης του ASX εμπνέει σιγουριά εξασφαλίζοντας απόλυτο έλεγχο. Το όχημα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό αεριζόμενων δίσκων 280 mm εμπρός (296 mm στο υβριδικό) και ταμπούρων 9″ πίσω για να διατηρεί τον έλεγχο σε οποιαδήποτε κατάσταση, (τα plug-in υβριδικά μοντέλα χρησιμοποιούν δίσκους 296 mm εμπρός και 290 mm πίσω για μεγιστοποίηση της ισχύος πέδησης).

Αρωγός του συστήματος πέδησης είναι το Electronic Brake Effort Proportioning System που αυξάνει την απόδοση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη βελτιωμένη αίσθηση φρεναρίσματος και στην αυξημένη ισχύ ακινητοποίησης.

Το νέο ASX διατίθεται σε έξι χρωματικές επιλογές, και συγκεκριμένα στα μεταλλικά χρώματα Crystal White, Sunrise Red, Onyx Black, Royal Blue, Steel Grey, και στο απλό Charcoal Blue. Στις εκδόσεις INTENSE PLUS και INSTYLE, η οροφή παραγγέλνεται και στην μεταλλική απόχρωση Onyx Black που πετυχαίνει μία ιδιαίτερη αύρα με τη διχρωμία της.

Η νέα Γενιά ASX, όπως όλα τα οχήματα της Mitsubishi Motors που πωλούνται στην Ευρώπη, συνοδεύονται από:

  • Εργοστασιακή εγγύηση 5-ετών/100.000 km.
  • Εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας 12 ετών.
  • Εγγύηση μπαταρίας συστήματος κίνησης 8 ετών/160.000 km
  • Εγγύηση χωρητικότητας μπαταρίας 8 ετών /160 000 km.
  • Οδική βοήθεια 5 ετών (Mitsubishi Motors Assistance Package).

Οι τιμές

 

 

Πέρ Χάλ

To νέο Mitsubishi ASX βάζει νέα θεμέλια για το μέλλον και εμπλουτίζει την ευρωπαϊκή γκάμα gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: