Το ναυάγιο ενός μεγάλου (12ετούς) έρωτα πριν τον γάμο και η "εμπλοκή" της Πάτρας

Το ναυάγιο ενός μεγάλου (12ετούς) έρωτα πριν τον γάμο και η "εμπλοκή" της Πάτρας

Το άδοξο τέλος μιας σχέσης την ώρα μάλιστα που ο 65χρονος εφοπλιστής και η εκλεκτή της καρδιάς του σχεδίαζαν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας

Ηταν Αύγουστος του 2002 στη Χώρα της Ανδρου όταν στο καθιερωμένο πάρτι που διοργάνωνε ο Αδαμάντιος Πολέμης για τα γενέθλια του γιου του η λαμπερή παρουσία μιας γυναίκας κέντρισε τη ματιά του. Κομψή και διακριτική, η Ηλιάνα Σατρατζέμη, συνοδευόμενη από τον κοινό τους φίλο Φίλιππο Δεσύλλα, γνωρίστηκε με τον εφοπλιστή εκείνο το σούρουπο στο σπίτι του κερδίζοντας, εκτός από τη ματιά, και την καρδιά του. Από τον τόπο καταγωγής του εφοπλιστή έμελλε, λοιπόν, να ξεκινήσει ένας μεγάλος έρωτας και μια μακρόχρονη κοινή πορεία που έφτασε στο τέλος της έπειτα από σχεδόν 12 χρόνια.

Οσοι είχαν ζήσει το ζευγάρι από κοντά πίστευαν ότι ο Αδαμάντιος Πολέμης και η Ηλιάνα Σατρατζέμη θα επισημοποιούσαν τη σχέση τους. Ανέμεναν ότι ο αρχοντικός του γνωστού καραβοκύρη με την εκλεκτή της καρδιάς του θα γινόταν αργά ή γρήγορα σε έναν τόπο που θα συνδύαζε τη ναυτική παράδοση με την υπέροχη φύση και θα ανταποκρινόταν στις κοινές αισθητικές και πολιτιστικές προδιαγραφές τους. Στοιχημάτιζαν για το αν η τελετή θα γινόταν στην Ανδρο, πατρίδα φημισμένων εφοπλιστών, καπεταναίων αλλά και ποιητών, όπου έγινε η πρώτη γνωριμία του ζευγαριού, ή στη γραφική Υδρα, τόπο ηρώων και καλλιτεχνών, όπου ο πλοιοκτήτης είναι ιδιοκτήτης του πύργου «Castello, το μάνατζμεντ του οποίου μέχρι σήμερα διαχειριζόταν η Ηλιάνα. Υπήρχαν, όμως, και οι ρομαντικοί που προέκριναν για το μυστήριο τη δαντελωτή Σχοινούσα, το ονειρεμένο νησάκι στις Mικρές ανατολικές Κυκλάδες, όπου ο απλός, καταδεκτικός και ολιγαρκής εφοπλιστής έχει χτίσει ένα σπίτι για να περνάει ειδυλλιακά τα καλοκαίρια του. Ωστόσο οι προσδοκίες του περίγυρού τους για έναν γάμο αντάξιο της σχέσης του ζευγαριού δεν τελεσφόρησαν. Οχι τόσο απροσδόκητα μια και, όπως λέει ντόμπρα άνθρωπος από το περιβάλλον του πλοιοκτήτη, «αφού εδώ και τόσα χρόνια ο Αδαμάντιος δεν είχε κάνει την επόμενη κίνηση, δηλαδή την πρόταση γάμου, κάτι που απ’ όσο γνωρίζω δεν επιθυμούσε ιδιαίτερα η οικογένειά του, ήταν φυσικό επακόλουθο η σχέση σταδιακά να εξασθενήσει, με αποτέλεσμα να καταλήξει στον χωρισμό». Αλλοι διατυπώνουν την ίδια άποψη με μεγαλύτερη κομψότητα, αναφέροντας ότι «από καιρό η σχέση είχε διαγράψει τον κύκλο της».

Το ναυάγιο ενός μεγάλου (12ετούς) έρωτα πριν τον γάμο και η "εμπλοκή" της Πάτρας
Ο πύργος «Castello» στην Υδρα, ιδιοκτησίας Α. Πολέμη, λειτουργεί πια ως μπαρ-εστιατόριο. Μέχρι πρόσφατα το μάνατζμεντ είχε η Ηλιάνα Σατρατζέμη

Τα πρώτα σύννεφα ήρθαν στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού. Μπορεί το ζευγάρι να μην είχε χωρίσει οριστικά, καθώς έκαναν προσπάθειες να θυμηθούν όλα αυτά που τους ενώνουν και να ξεχάσουν όσα απομάκρυναν τον έναν από τον άλλον, αλλά η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε. «Η φθορά της καθημερινότητας από μια πολυετή σχέση που δεν εξελίχθηκε ήταν ο βασικός λόγος που τους οδήγησε στον χωρισμό τον περασμένο Οκτώβριο», ισχυρίζονται κάποιοι φίλοι του ζευγαριού. «Υπήρχε ακόμα και διαφορά νοοτροπίας», τονίζει άνθρωπος που έχει ζήσει τη σχέση τους και συνεχίζει: «Η ανόθευτη ανεμελιά της, ο γνήσιος αυθορμητισμός της, η αυθεντική κοινωνικότητά της, αλλά και η απροσποίητη συμπεριφορά της απέναντι στον κύκλο του ήταν αυτά που είχαν γοητεύσει τον εφοπλιστή. Αλλά εν καιρώ φαίνεται πως τα προσωπικά βιώματα και οι εμπειρίες ενός εκάστου τους οδήγησαν να έχουν σχεδόν διαμετρικά αντίθετη οπτική για τη ζωή. Κάπως έτσι τελειώνουν οι μεγάλοι έρωτες».

Ενας εφοπλιστής χαμηλών τόνων

Στα 65 του σήμερα, ο Αδαμάντιος Πολέμης, γόνος μιας παραδοσιακής ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας, της οποίας οι ρίζες φτάνουν 2,5 αιώνες πριν, στην Ανδρο, είναι ένας δραστήριος άνδρας που γνωρίζει την του χρήματος και έχει έντονη παρουσία στα θεσμικά δρώμενα της παγκόσμιας εφοπλιστικής κοινότητας. Χαμηλών τόνων στην προσωπική του ζωή, δεν ξεχωρίζει από τους απλούς ντόπιους κατοίκους της αγαπημένης του Σχοινούσας όταν ψαρεύει εκεί τα καλοκαίρια με ένα ταπεινό ψαροκάικο. Περνάει σχεδόν απαρατήρητος ακόμα κι όταν βρίσκεται ανάμεσα στην αφρόκρεμα του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου που προσέρχεται στο ίδιο νησί για να παρακολουθήσει τα δρώμενα στο θέατρο το οποίο έχει χρηματοδοτήσει μαζί με τον αδελφό του, στο πλαίσιο της συμβολής τους στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και φέρει το όνομα της μητέρας τους Κατίνας Πολέμη. Παρότι διαθέτει ένα μικρό ελικόπτερο και μια θαλαμηγό τα οποία ελάχιστα χρησιμοποιεί, για τους συμπατριώτες του στην Ανδρο είναι, πάνω απ’ όλα, ένας ανοιχτόκαρδος φίλος που στο κτήμα του στο νησί, πλάι στο πατρικό του σπίτι, ψήνει κάθε χρόνο αρνιά τη μέρα της Λαμπρής με προσκεκλημένο όλο τον κόσμο.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, ανδρωμένος στη , σπουδαγμένος σε αμερικανικό πανεπιστήμιο με πτυχίο μηχανολόγου και εγκατεστημένος επί δεκαετίες -σε οικογενειακό και επιχειρηματικό επίπεδο- στο Λονδίνο, είναι από εκείνους τους ανθρώπους που ποτέ δεν λησμόνησαν τη γενέθλια γη και την αγάπη τους προς αυτή. Οχι μόνο επειδή έκανε τη στρατιωτική θητεία του στην Ελλάδα υπηρετώντας στο Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και γιατί δεν έπαψε ποτέ να τονίζει ότι «μητέρα μας γη είναι η Ελλάδα». Ο τόπος όπου στις αρχές του περασμένου αιώνα ο παππούς του, μηχανικός Σπυρίδων Πολέμης, αγόρασε το πρώτο καράβι και ξεκίνησε την οικογενειακή εταιρεία. Οι τρεις γιοι του, ο Μιχάλης, ο Λεωνίδας και ο Αυγουστής, συνέχισαν την παράδοση ιδρύοντας το 1951 στον Πειραιά την εταιρεία Αδελφοί Πολέμη, η οποία το 1965 μετονομάζεται στη γνωστή Polembros. Οι γιοι του Λεωνίδα, ο Αδαμάντιος και «ο πιο στενός μου φίλος», όπως αποκαλεί τον αδελφό του Σπύρο, έχουν σήμερα στην κατοχή τους, μέσω της Polembros Maritime, στόλο 28 καραβιών, φορτηγά και δεξαμενόπλοια, ενώ μέσα στη χρονιά θα παραλάβουν και τέσσερα νεότευκτα φορτηγά. Παράλληλα, ο γιος του Αδαμάντιου Λεωνίδας, μυημένος από μικρός στα μυστικά των θαλάσσιων επιχειρήσεων, διευθύνει μια άλλη ναυτιλιακή εταιρεία που ανήκει στον όμιλο, τη New Shipping, η οποία διαθέτει στόλο επτά πλοίων, φορτηγών και δεξαμενόπλοιων. Αντιθέτως η κόρη του Σπύρου, με πτυχίο Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, είναι συνθέτις και ερμηνεύτρια των δικών της τραγουδιών. Εγραψε, μάλιστα, με σπάνια ευαισθησία τη μουσική για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία».

Το ναυάγιο ενός μεγάλου (12ετούς) έρωτα πριν τον γάμο και η "εμπλοκή" της Πάτρας
Ο επιχειρηματίας Γιάννης Τόγκος με την πρώην γυναίκα του, Τζο, στα αριστερά του και τη δίδυμη αδελφή της Ηλιάνα Σατρατζέμη

Ο πόλεμος των Πολέμηδων στην JP Morgan

Τα δύο αδέλφια ενεπλάκησαν στις αρχές της περασμένης δεκαετίας σε έναν μακρύ δικαστικό αγώνα διεκδικώντας μισό δισ. δολάρια από τον τραπεζικό-επενδυτικό κολοσσό JP Morgan Chase, υποστηρίζοντας ότι ζημιώθηκαν κατά 280 εκατ. δολάρια από τις επενδυτικές προτάσεις της αμερικανικής τράπεζας, ενώ χαμένοι από την ίδια ήταν και άλλοι Ελληνες εφοπλιστές. Επειτα από ταλαιπωρία ενός ολόκληρου χρόνου στην προσπάθεια να βρουν δικηγορική φίρμα στο Λονδίνο να τους υπερασπιστεί, αφού οι περισσότερες νομικές εταιρείες συνεργάζονται με τον συγκεκριμένο τραπεζικό κολοσσό, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν τελικά απορριπτική ως προς το αίτημά τους διότι, σύμφωνα με το σκεπτικό του, τα δύο αδέρφια δεν μπορούσαν να παραπλανηθούν εύκολα εξαιτίας της μεγάλης εμπειρίας τους στον χώρο.

Με τις μπίζνες της στεριάς ενεπλάκη προσωπικά και ο Αδαμάντιος Πολέμης, ο οποίος επένδυσε δυναμικά στο real estate, αγοράζοντας γη και χρηματοδοτώντας ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες. Ηδη διαθέτει τεράστιο χαρτοφυλάκιο με εκτάσεις στις Κυκλάδες και άλλα ακίνητα, μεταξύ των οποίων και το δημοτικό πάρκινγκ στην Ανδρο, χωρίς βέβαια να υπολείπονται σε αξία τα κτίρια ιδιοκτησίας του στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του εξωτερικού. Η επένδυσή του στα εγχώρια media, ωστόσο, μάλλον του στοίχισε αρκετά σε οικονομικούς όρους, παρότι δεν έθιξε το διεθνές γόητρό του. Το 2001 ο εφοπλιστής απέκτησε τον τηλεοπτικό σταθμό PATRA TV, που είχε ιδρυθεί το 1989 και λειτουργούσε από το 1995, δίνοντας 4,5 εκατ. ευρώ για την αναδιοργάνωσή του και την επίτευξη του στόχου να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό και παρεμβατικό κανάλι σε όλη την Πελοπόννησο. Τελικά, έπειτα από προσπάθειά επτά ετών μεταβίβασε τις του στον εκδότη της εφημερίδας «Γνώμη» και πέντε χρόνια αργότερα ο σταθμός διέκοψε οριστικά τη λειτουργία του. Εκτοτε, ως συνετός καπετάνιος που γνωρίζει άριστα τις φουρτούνες της θάλασσας, απέφυγε τις θύελλες της ξηράς.

Η ανάμιξή του με την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού την εποχή της πολυμετοχικότητας του χάρισε αναμφίβολα δημοσιότητα ασυνήθιστη για άνθρωπο που διατηρεί παντού χαμηλό προφίλ. Παρακινημένος, όπως λέγεται, από τον γιο του Λεωνίδα, ένθερμο οπαδό του Παναθηναϊκού, αποφάσισε να τον ακολουθήσει στην είσοδό του στη μετοχική σύνθεση του συλλόγου μαζί με τους Γιώργο Νίκα και Γιάννη Ξυλά. Εκείνοι σύστησαν τότε την εταιρεία Bayloch Limited, με την οποία έγιναν κάτοχοι του 4,8% της ΠΑΕ αντί 9,8 εκατ. ευρώ και ο εφοπλιστής μπήκε στην καθημερινότητα της ΠΑΕ, όπου παραλίγο να αναλάβει και την προεδρία της. Ως έξυπνος άνθρωπος, απέφυγε μια ενασχόληση η οποία ενδεχομένως θα πρόσφερε ελάχιστα στο κύρος του. Μάλιστα με γραπτή του δήλωση είχε ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να βάλει υποψηφιότητα για το πόστο του προέδρου της ομάδας του Τριφυλλιού.

Το ναυάγιο ενός μεγάλου (12ετούς) έρωτα πριν τον γάμο και η "εμπλοκή" της Πάτρας
Φωτογραφία εποχής της ιστορικής οικίας του ήρωα του ’21 Αντώνη Οικονόμου στο λιμάνι της Υδρας, ιδιοκτήτης της οποίας σήμερα είναι ο Αδαμάντιος Πολέμης

Η Τζο, η Ηλίανα και τα gossip

Αποφορτισμένος από την ευθύνη της διαχείρισης μια ομάδας με έντονα και πιεστικά οικονομικά προβλήματα, ο Αδαμάντιος Πολέμης επέστρεψε στις γνώριμες και επωφελείς θαλάσσιες ρότες του και, μακριά πλέον από τους προβολείς της δημοσιότητας, επανήλθε στους σεμνούς τόνους της κοινωνικότητάς του και τους ήσυχους ρυθμούς της σχετικά περιφρουρούμενης προσωπικής του ζωής με τη σύντροφό του Ηλιάνα Σατρατζέμη. Αναπάντεχα, όμως, προέκυψε μικρή αναστάτωση στη συνήθως ατάραχη συμπόρευσή τους. Ξαφνικά το 2011 η σχεδιάστρια μόδας Τζο Τόγκου, δίδυμη αδελφή της Ηλιάνας, έλαβε μέρος στο τηλεπαιχνίδι «Real housewives of Athens» του ANT1. Ηταν η κρίσιμη στιγμή όπου τα Μέσα, ανιχνεύοντας τη ζωή της Τζο, συνάντησαν και την αδελφή της.

Και επειδή το ένα φέρνει το άλλο, άρχισαν να αναφέρονται και στη σχέση της Ηλιάνας με τον πλοιοκτήτη. Φημολογείται ότι η δημοσιότητα τέτοιου τύπου είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Αδαμάντιο Πολέμη. Ωστόσο, λόγω ύφους, θέσης και κύρους και λόγω του ισχυρού δεσίματος των δύο δίδυμων αδελφών, προς τιμήν του δεν προσπάθησε να αποτρέψει οποιαδήποτε αναφορά που ίσως εξέθετε δημοσίως την προσωπική του ζωή. Δεν την έκρυβε, αλλά ούτε και την επιδείκνυε. Συνήθιζε, άλλωστε, μαζί με τη σύντροφό του να παραβρίσκονται στις πρώτες σειρές των fashion shows του οίκου μόδας Kathy Heydels, βασικός σχεδιαστής και συνιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Γιάννης Τόγκος, πρώην σύζυγος της Τζο.

Οι δύο αδελφές, παρότι μοιάζουν εμφανισιακά, είναι εντελώς διαφορετικές ως χαρακτήρες. Η Ηλιάνα είναι χαμηλών τόνων και σχετικά εσωστρεφής, η Τζο εξωστρεφής και ενίοτε υπερπροβεβλημένη. Δεν είναι τυχαίο, λένε άνθρωποι που τις γνωρίζουν εξ απαλών ονύχων, ότι η Τζο εξέθεσε στον Τύπο τα πάντα γύρω από την προσωπική της ζωή, το διαζύγιό της και τις έντονες οικονομικές διαφορές με τον πρώην άντρα της. Αντίθετα, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, τέτοια συμπεριφορά αποκλείεται να έδειχνε ποτέ η Ηλιάνα.

Γεννημένες και μεγαλωμένες στο Παγκράτι, έχουν έναν αδελφό κι άλλες δύο, επίσης, δίδυμες αδελφές. Το δέσιμο, όμως, των δυο τους είναι πολύ στενό από τα πρώτα τους μαθητικά βήματα. Βίωναν τα πάντα μαζί: βόλτες, εφηβικούς έρωτες, διασκέδαση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θυμούνται τις όμορφες αδελφές Σατρατζέμη πριν από 20 χρόνια ως θαμώνες στην του «Αστέρα». Μεγαλώνοντας, η Ηλιάνα σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στο New York College και μία από τις πρώτες της δουλειές ήταν πωλήτρια σε κατάστημα με ρούχα.

Μετά τη σχέση της με τον εφοπλιστή ασχολήθηκε με το μπαρ-restaurant «Castello» στην Υδρα, όπου αργότερα της ανατέθηκε το μάνατζμεντ, ευθύνη που διατηρούσε μέχρι και το φετινό . Ωστόσο, παρά τη θαυμάσια από πλευρά θέας τοποθεσία και την εξαιρετική και με πολύ μεράκι αναπαλαίωση, η επιχείρηση δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τον Ναυτικό Ομίλο του νησιού, παραδοσιακό τόπο συνάντησης για διασκέδαση και φαγητό των εύπορων οικογενειών της Υδρας και των εκλεκτών φιλοξενούμενών τους. Ενδεχομένως, εικάζουν κάποιοι, η υπ’ ευθύνη της μετάκληση συγκεκριμένων guest djs και η γενικότερη πολιτική της επιχείρησης εστίασης δεν έκανε ελκυστικό το πόστο στους επισκέπτες, περιορίζοντας την καλή πελατεία του στον κοινωνικό κύκλο του εφοπλιστή. Αλλοι όμως επισημαίνουν ότι η Ηλιάνα έκανε πολύ καλή δουλειά, της οποίας την αναγνώριση υπονόμευαν οι επιφυλακτικοί απέναντί της γνωστοί και φίλοι του Αδαμάντιου που άργησαν να την αποδεχθούν ως σύντροφό του.

Ωστόσο, απολάμβανε την αμέριστη στήριξη του ίδιου, μια και δεν παρέλειπε κάθε τόσο να επισκέπτεται το νησί. Πέρα από την αγάπη του στον τόπο, οι επενδύσεις του εκεί δεν είναι διόλου αμελητέες. Εκτός από το «Castello» και την έκταση που το συνοδεύει, έχει αποκτήσει το ιστορικό σπίτι του ήρωα του ’21 Αντώνη Οικονόμου, που δεσπόζει στο λιμάνι, αλλά και μια μεγάλη έκταση που προοριζόταν από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον για τουριστικό χωριό στην περιοχή Καμίνι. Για να τον ευχαριστήσει, η αγαπημένη του Ηλιάνα διοργάνωνε ανελλιπώς κάθε χρόνο το πάρτι γενεθλίων του εφοπλιστή στο «Castello», με εξαίρεση το φετινό καλοκαίρι για προφανείς μάλλον λόγους.

Κοσμική ζωή χαμηλών τόνων

Ιστορικό έχει μείνει το πάρτι του 2009, όταν φρόντισε να γυρίσει τον χρόνο πίσω. Ιππότες, άλογα, σπαθιά, πανοπλίες και χοροί συνέθεσαν την εικόνα παραμυθιού στον παραδοσιακό πύργο. Οι περισσότεροι από πεντακόσιοι φίλοι του εορτάζοντα -από τον χώρο κυρίως της ναυτιλίας- του τραγούδησαν το «Happy birthday Mr President», προκαλώντας απορίες σε μερίδα παρευρισκομένων που γνωρίζουν το χαμηλό προφίλ του εφοπλιστή. Χάρη, όμως, του έρωτα και της καλοπροαίρετης κίνησης της τότε αγαπημένης του, αποδέχτηκε τη show off έκπληξη που του είχε ετοιμάσει.

Τα επόμενα χρόνια, όμως, τα φαντεζί γενέθλια δεν επαναλήφθηκαν. Η Ηλιάνα, ως μόνιμη σύντροφος ενός μεγάλου ονόματος της διεθνούς ναυτιλίας, όφειλε μάλλον να ακολουθεί ήπιους τόνους, σύμφωνα με την παράδοση των εγχώριων ναυτιλιακών οικογενειών. Εξάλλου, όλα αυτά τα χρόνια ήταν παντού μαζί σε καλέσματα σε γκαλερί, πάρτι φίλων, διακοπές με το σκάφος του εφοπλιστή και στα συχνά ταξίδια στο Λονδίνο, όπου ο πλοιοκτήτης διατηρεί σπίτι στην αριστοκρατική περιοχή του Μέιφερ. Ακόμα και στην καταπληκτική βίλα όπου διέμεναν στη Βούλα αυτή ήταν πάντα η κυρία του σπιτιού. Στο πέρασμα του χρόνου ήταν άτυπα η κυρία Πολέμη, και ουσιαστικά η γυναίκα της ζωής του που τον συνόδευε επισήμως παντού. Πέρυσι, σε μια από τις τελευταίες κοσμικές εμφανίσεις τους, παραβρέθηκαν στον γάμο των φίλων τους Γιώργου Τσαβλίρη και Ζωής Τσιτσάνη και στο σεμνό γαμήλιο δείπνο των 30 ατόμων, στο πνεύμα της δύσκολης συγκυρίας που διανύει η χώρα, το οποίο δόθηκε στο σπίτι του κουμπάρου και στενού φίλου του εφοπλιστή Λου Κολλάκη. Τίποτα δεν φανέρωνε μέχρι τότε τα προβλήματα στη σχέση τους, αφού καθ” όλη τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού η Ηλιάνα ανέβαζε φωτογραφίες από τα πάρτι και τα events που διοργάνωνε με γνωστούς djs και επώνυμους στο «Castello». Η τελευταία φωτογραφία, πάλι του περασμένου καλοκαιριού, που μαρτυρούσε το αδιατάρακτο του δεσμού τους προερχόταν από ένα πάρτι στη Σχοινούσα, όπου η ίδια μαζί με την κόρη του Αδαμάντιου -από τον πρώτο του γάμο με τη Λία Δανιόλου- Αλίνα και τον σύζυγό της Μάρτη Κουλουκουντή έδειχναν να διασκεδάζουν αμέριμνοι. Αλλωστε στα κομψά ετήσια καλοκαιρινά καλέσματα στην οικία του εφοπλιστή στο λιμάνι Μερσίνι της Σχοινούσας, η Ηλιάνα Σατρατζέμη ήταν σταθερά η φιλόξενη οικοδέσποινα για τους καλεσμένους, φίλους και συγγενείς. Το 2010, μάλιστα, είχε μαζί με τον εφοπλιστή υποδεχθεί την αφρόκρεμα του επιχειρηματικού κόσμου, που κατέφθασε στο ταπεινό νησάκι με θαλαμηγούς και ελικόπτερα για μια μοναδική συναυλία που είχε οργανώσει το ζευγάρι με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Στέφανο Κορκολή. Η υπέροχη εκείνη βραδιά που έμεινε, όπως πάντα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ήταν ανοιχτή και για τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι περιβάλλουν τον πλοιοκτήτη με ιδιαίτερη αγάπη και εμπιστοσύνη.

Πλέον, όμως, το ζευγάρι βαδίζει σε χωριστούς δρόμους, αφού από τον Οκτώβριο έχουν χωρίσει με απόφαση που πήρε, όπως λέγεται, ο Αδαμάντιος. Και στον χωρισμό τους, πάντως, επέλεξαν τη διακριτικότητα που τους διέκρινε και ως ζευγάρι. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαρκώς παρούσα. Για τον Αδαμάντιο Πολέμη ψιθυρίζεται στα εφοπλιστικά πηγαδάκια ότι ένας νέος έρωτας έχει χτυπήσει την πόρτα του. Οσο για την Ηλιάνα, έχει προχωρήσει στο δική της ανεξάρτητο επαγγελματικό βήμα. Εχει δημιουργήσει το πριβέ κλαμπ «Cattaleya» στα νότια προάστια (που βρίσκεται στον χώρο του πρώην «Mercedes» στη Γλυφάδα) με προδιαγραφές member’s club μητροπόλεων του εξωτερικού.

Εικάζεται ότι στήριξη στη νέα επιχειρηματική της προσπάθεια βρήκε από τον πρώην σύντροφό της. Αλλωστε, ο πλοιοκτήτης ανέκαθεν βοηθούσε τους νέους ανθρώπους που κερδίζουν την εμπιστοσύνη του. Πόσο μάλλον εκείνη με την οποία μοιράστηκε τρυφερές και αγαπημένες στιγμές επί δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

Πηγή: protothema

xespao

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: