Το Κογκρέσο καλεί την Ιβάνκα Τραμπ να συνεργαστεί στην έρευνα για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Τα μέλη της επιτροπής που ερευνούν τη φονική εισβολή εστιάζουν στον στενό κύκλο του Ντόναλντ Τραμπ – Η επιστολή προς την Ιβάνκα Τραμπ είναι η πρώτη που απευθύνει η επιτροπή σε μέλος της οικογένειας του τέως Αμερικανού προέδρου 

Την συνεργασία της Ιβάνκα Τραμπ στην έρευνα για τη φονική εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου του 2021 ζητά η αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, με επιστολή που έστειλε προς την κόρη του τέως Αμερικανού προέδρου.

Η επιστολή σηματοδοτεί την πρώτη κίνηση των μελών της επιτροπής να αποσπάσουν κατάθεση από μέλος της οικογένειας του Ντόναλντ Τραμπ. Ήδη, οι έρευνες φαίνεται ότι κατευθύνονται στο στενό του περιβάλλον.

Η Ιβάνκα Τραμπ ήταν ανώτερη σύμβουλος του πατέρα της κατά τη διάρκεια της προεδρίας, όπως και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ. Οι δύο τους θεωρούνταν ως πολύ ισχυρό ζεύγος, που εργαζόταν κοντά στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η επιστολή έρχεται αφότου η γερουσιαστής του Ουαϊόμινγκ Λιζ Τσένι δήλωσε ότι η επιτροπή είχε συγκεντρώσει στοιχεία ότι η Ιβάνκα είχε ζητήσει από τον πατέρα της να ακυρώσει την επίθεση στο Καπιτώλιο, την ώρα που ο όχλος εισέβαλε στο κτήριο, με σκηνές βίας που συγκλόνισαν όχι μόνο τις ΗΠΑ αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα, σηματοδοτείται ένα βήμα στο έργο της επιτροπής για τη διερεύνηση των γεγονότων γύρω από την εισβολή.

Η επιστολή προς την Ιβάνκα έρχεται λίγο αφότου ανακοινώθηκε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα του Τραμπ να μην δημοσιοποιηθούν τα αρχεία του Λευκού Οίκου στην Επιτροπή. Ως εκ τούτου, πάνω από 700 έγγραφα που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην επίθεση μπορούν να διαβιβαστούν στο Κογκρέσο, χωρίς να αποκλείεται να υπάρχουν στοιχεία για το τι συνέβη και τον ρόλο του Τραμπ στη φονική εισβολή.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: