«Το έκανα για να μην φύγω μια ώρα αρχύτερα» λέει ηλικιωμένη 100 ετών για την τρίτη δόση, έζησε και την ισπανική γρίπη

«Είπα και στα εγγόνια και στα παιδιά μου να πάνε και εκείνα να εμβολιαστούν και να μην ακούν τον καθένα που δεν πάει να κάνει το εμβόλιο», διαμηνύει η Eλένη Καλαπόθου

Το δικό της μήνυμα για την ανάγκη εμβολιασμού με την τρίτη δόση στέλνει ηλικιωμένη 100 ετών. Η Eλένη Καλαπόθου έχει νικήσει δύο φορές τον καρκίνο, ενώ κατάφερε να επιβιώσει και στη μεγάλη πανδημία του 1918, τότε που θέριζε τον πλανήτη η Ισπανική γρίπη.

«Ήθελα να πάω να εμβολιαστώ για να μην αρρωστήσω και φύγω μια ώρα αρχύτερα. Είπα και στα εγγόνια και στα παιδιά μου να πάνε και εκείνα να εμβολιαστούν και να μην ακούν τον καθένα που δεν πάει να κάνει το εμβόλιο», τα λόγια παρότρυνσης της γιαγιάς Ελένης, μέσω της ΕΡΤ.

«Έχασα και το αδελφάκι μου από τη γρίπη», είπε, ακόμη, η γιαγιά Ελένη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Eλένη Καλαπόθου θέλησε να κάνει την πρώτη της δόση όταν άνοιξε η πλατφόρμα και μπορούσε να μπει. Πήγε στο φαρμακείο μόνη της και ζήτησε από τη φαρμακοποιό να τη βοηθήσει να κάνει τη διαδικασία για το εμβόλιο ενώ σημειώνεται στην κρατική τηλεόραση πως «βιαζόταν γιατί θέλει να ζήσει».

«Δεν φοβήθηκα καθόλου», επεσήμανε επίσησης η ηλικιωμένη, στέλνοντας το μήνυμά της σε όσους λένε ότι φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο: «Να μην φοβούνται, να πάνε να το κάνουν. Γιατί να χαθούν τσάμπα ζωές; Εγώ τα ανάγκασα και τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου και τον εαυτό μου. Ό,τι σας λένε οι γιατροί, να το κάνετε»..

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: