Το αμερικανικό Πεντάγωνο εκτιμάει πως η Ρωσία έχει χάσει «τα μισά» βαριά άρματα μάχης

Ανώτερη αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου εκτίμησε χθες Παρασκευή πως «πιθανόν» τα μισά βαριά άρματα μάχης που είχε στη διάθεσή του ο στρατός της Ρωσίας έχουν είτε καταστραφεί είτε πέσει στα χέρια των αντιπάλων του αφότου εισέβαλε στην Ουκρανία, πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

Η Ρωσία «πιθανόν έχει χάσει τα μισά άρματα μάχης της» στις εχθροπραξίες, καθώς είτε καταστράφηκαν είτε «έπεσαν στα χέρια των Ουκρανών», είπε η Σελέστ Ουάλαντερ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο ινστιτούτο μελετών Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια (Center for a New American Security).

Η εκτίμηση αυτή της κυρίας Ουάλαντερ —η οποία πάντως δεν έδωσε συγκεκριμένο αριθμό για τις απώλειες των μονάδων τεθωρακισμένων της Ρωσίας— δημοσιοποιείται καθώς το Κίεβο ετοιμάζεται να παραλάβει δεκάδες βαριά άρματα μάχης από τους δυτικούς συμμάχους του.

Η Βρετανία λέει πως τα άρματα μάχης Challenger 2 που θα διαθέσει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα επιχειρούν στα πεδία των μαχών τον Μάρτιο, ενώ η Γερμανία και άλλοι σύμμαχοι του Κιέβου αναμένεται να στείλουν δεκάδες Leopard 2 στο Κίεβο μέχρι τον Απρίλιο.

Η Ουάσιγκτον έχει υποσχεθεί από την πλευρά της να στείλει 31 άρματα μάχης Abrams, όμως για την παράδοσή τους θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: