Τιμητική πλακέτα στον γλύπτη Νίκο Φλώρο για την προσφορά του στο ΓΕΕΘΑ με το έργο «Ελληνική Σημαία»

Ένα από τα πιο γνωστά του έργα, την «Ελληνική Σημαία» από τη σειρά «Ήρωες από Μέταλλο», που δημιουργήθηκε για την Επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, παρουσίασε ο διεθνούς φημης γλύπτης Νίκος φλώρος.

Ύστερα από την τελευταία έκθεση στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας επέστρεψε για να εκτεθεί ως κυρίαρχο έκθεμα επί σκηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μετά την  πρόσκληση του ΓΕΕΘΑ στην επετειακή εκδήλωση της 21ης Νοεμβρίου των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
Στο τέλος της εκδήλωσης του ΓΕΕΘΑ ο αρχηγός — στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κάλεσε επι σκηνής τον Νίκο Φλωρο ώστε να του παραδώσει τιμητική πλακέτα με για την προσφορά του δια μέσου της τέχνης του στο ΓΕΕΘΑ. Παρόντες η προεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, αλλά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την εκδήλωση τιμησαν επισης με την παρουσία τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι αρχηγοί ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ, Στυλιανός Πετράκης και ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο πρέσβης Αμερικής Γιώργος Τσούνης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα και ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Ο Αρκάς εικαστικός Νίκος Φλώρος, προερχόμενος από μια οικογένεια Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας, εμπνέεται και δημιουργεί τιμητικά, με σεβασμό και συγκίνηση, ένα επετειακό έργο, την τρισδιάστατη ελληνική σημαία.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: