Τι πρέπει να γνωρίζετε αν έχετε αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως, εάν έχετε αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει δίπλα στον επιλογέα ένα μικρό καπάκι ή μία μικρή οπή.

Ποιος είναι όμως ο λόγος και η χρησιμότητα της οπής η του καπακιού, λίγοι το γνωρίζουν;

Εάν ένα αυτόματο αυτοκίνητο «μείνει» από κινητήρα και δεν παίρνει μπροστά, τότε ο επιλογέας του σασμάν δεν μπορεί να μετακινηθεί και οι τροχοί δεν απελευθερώνονται.

Για να ρυμουλκηθεί το αυτοκίνητο οι ρόδες θα πρέπει να απελευθερωθούν. Και για να γίνει αυτό ο επιλογέας ταχυτήτων θα πρέπει να πάει στην θέση «P».

Σε αυτό το σημείο έρχεται η χειροκίνητη επέμβαση στο κιβώτιο. Με ένα αιχμηρό αντικείμενο ανασηκώνουμε το καπάκι και πιέζουμε το μπουτόν «Swift Lock» που υπάρχει από κάτω. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να θέσουμε τον επιλογέα στη θέση «N» και να ελευθερωθούν οι τροχοί, κάνοντας τη μετακίνηση του οχήματος δυνατή.

Μία πληροφορία που οφείλουν να γνωρίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες αυτόματων αυτοκινήτων ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως επειδή είναι πολύ εύκολο να γρατσουνιστεί η περιοχή δίπλα στο καπάκι κατά την απόπειρα ανοίγματος, προτείνεται η χρήση ενός κατσαβιδιού με μία μικρή πετσέτα στην άκρη.

 

 

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν έχετε αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: