Τι λέει ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου για Θεία κοινωνία και Χριστούγεννα

Την πεποίθησή του πως «εάν και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα , τότε νομίζω ότι θα μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοικτές» είπε ο Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου κ. Χάρης Κονιδάρης  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Μάρα Ζαχαρέα.

Ο κ. Κονιδάρης εξήγησε πως η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ακολουθεί όλες τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών.  «Ουδείς έχει το δικαίωμα να πει σε αυτόν τον τόπο ότι η Εκκλησία δεν κινήθηκε με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Απαντώντας σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για το αν υπήρξε συμφωνία στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Κονιδάρης ήταν σαφής : «Το ότι συμφωνήσαν είναι κάτι δεδομένο. Δεν συμφωνήσαν το Σάββατο που έγινε η συνάντηση , έχουν συμφωνήσει από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε αυτή η πανδημία. Όπως σας είπα η Εκκλησία πηγαίνει χέρι-χέρι με την Πολιτεία σε αυτόν τον αγώνα που είναι κοινός. Πρόκειται για ένα πόλεμο . Πρέπει όλοι να σταθούμε στην ίδια όχθη του ποταμού. Να τηρήσουμε ευλαβικά τις υποδείξεις.   Αν και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα , τότε νομίζω ότι θα μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοικτές».

Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου μίλησε και για την Θεία Κοινωνία , παίρνοντας αποστάσεις από ακραίες φωνές εντός και εκτός του κόλπου της Εκκλησίας

«Μιλήσαμε για το νευρωτικό και ψυχωτικό τρόπο που ορισμένοι, ελάχιστοι θα έλεγα, δογματίζοντας ολοκληρωτικά ,προσπαθούν να στοχοποιήσουν την Εκκλησία με απώτερο στόχο να την θέσουν στο περιθώριο της δημόσιας σφαίρας και ζωής. Όσο επικίνδυνες όμως είναι οι παραφωνίες στο χώρο της Εκκλησίας , ευτυχώς από ελάχιστα μεμονωμένα πρόσωπα που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ευκολόπιστά ή την αφέλεια των πιστών λέγοντας τους πράγματα τα οποία βιάζουν την κοινή λογική, όπως ότι πίσω από τη μάσκα κρύβεται ο σατανάς , τόσο επικίνδυνες και διχαστικές είναι οι απόψεις όσων χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι η Θεία Κοινωνία είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας προσπαθούν με κάθε τρόπο να πουν ότι μέσα στη Θεία Κοινωνία βρίσκεται ο κορονοϊός. Οι απόψεις αυτές είναι το ίδιο επικίνδυνες και το ίδιο διχαστικές για την κοινωνία. Υπάρχουν άνθρωποι στη χώρα μας που ξυπνούν και κοιμούνται με την ιδέα πως θα στοχοποιήσουν την Εκκλησία, τους κληρικούς. Δεν ξέρω το γιατί και το πως. Αυτό είναι αρμοδιότητα άλλης επιστήμης».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: