Θεοδωρικάκος: Οι Αρχές επέδειξαν ετοιμότητα, οικονομικό το κίνητρο των τρομοκρατών

Ως «υπόθεση που αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά» χαρακτήρισε την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης που σχεδίαζε χτύπημα στην Αθήνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και μιλώντας στον ANT1 για την υπόθεση τόνισε ότι έγιναν έρευνες στην Αθήνα και στη Ζάκυνθο.

«Πρόκειται για τρομοκρατικό δίκτυο Πακιστανών. Είχαν στόχους εβραϊκών ισραηλινών συμφερόντων στην Αθήνα. Το κίνητρο, απ’ ότι φαίνεται είναι οικονομικού χαρακτήρα και από τα στοιχεία που υπάρχουν ο “εγκέφαλος” ήταν ομοεθνής τους από το Ιράν», υπογράμμισε για τους δύο συλληφθέντες, υπηκόους Πακιστάν, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και η υπόθεση είναι στα χέρια των δικαστικών Αρχών.

Ο Υπουργός δεν θέλησε να «προκαταλάβει» κι άλλες συλλήψεις, τόνισε όμως ότι, το μήνυμα από την εξάρθρωση είναι ότι, «οι Αρχές υπέδειξαν απόλυτη ετοιμότητα και η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας. Κανείς δεν μπορεί να πειράξει Έλληνες ή ξένους πολίτες που θέλουν τα ταξιδέψουν στη χώρα μας».

Παράλληλα, ερωτηθείς για την πορεία κατασκευής του φράχτη στον Έβρο είπε πως, «265.000 παράνομοι μετανάστες απετράπησαν το 2022», χάρη στον φράχτη, ενώ την επόμενη Παρασκευή και παρουσία του Πρωθυπουργού υπογράφεται η κοινοπραξία για τα επόμενα 35χλμ φράχτη που θα γίνουν σε δέκα μήνες, με κρατική χρηματοδότηση.

Ωστόσο, «στόχος είναι να έχουμε χρηματοδοτήσεις και από την Ευρώπη, ώστε σε 2-3 χρόνια να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των 140χλμ, αφού αποδείχθηκε ότι, αυτό το μέτρο είναι το πιο αποτελεσματικό».

Για το θέμα της Μυκόνου και τη σωρεία αυθαιρεσιών που παρατηρείται εκεί, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι, «πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι οι νομοί ισχύουν για όλους, χωρίς εξαιρέσεις» και προανήγγειλε 100 πρόσθετους αστυνομικούς στο νησί.

Συμπλήρωσε δε ότι, «θα έχουμε δράση διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. που θα πηγαίνουν στο νησί, θα κάνουν τη δουλειά τους και θα φεύγουν. Όποια υπηρεσία απαιτείται, θα πηγαίνει στο νησί», τονίζοντας ότι, «δεν γίνεται ανεκτή η παρανομία και η προκλητική εγκληματικότητα που υπάρχει στο νησί τα τελευταία χρόνια».

Ερωτηθείς για τις εκλογές τόνισε ότι: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγαλύτερη παράταξη της χώρας και εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού. Δεν είναι ανάδελφο κόμμα», θέτοντας τα διακυβεύματα της κάλπης, που είναι «τα θέματα οικονομίας, το ποιος φέρνει τα μεγαλύτερα εισοδήματα στους πολίτες, της ανασυγκρότησης της χώρας — πεδίο στο οποίο έχουμε κάνει πολλά — και η ασφάλεια».

Κάλεσε δε τους πολίτες να αναλογιστούν «τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως εξωγενείς κρίσεις και τα διακυβεύματα που έρχονται».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: