Τα Potenza της Bridgestone για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Maserati

Η Maserati επέλεξε την Bridgestone, για την ανάπτυξη κατά παραγγελία ελαστικών διαμέτρου ζάντας 20” για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, Maserati Grecale Folgore. Τα ελαστικά Bridgestone που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη Grecale Folgore, επεκτείνουν το εύρος οδήγησης EV. Προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις στο πεδίο του χειρισμού σε δύσκολες συνθήκες τόσο σε στεγνές όσο και σε βρεγμένες επιφάνειες.

Μετά από την συνεργασία για τον εξοπλισμό των δύο supercars Maserati MC20 και Maserati Grecale, η Maserati αναζήτησε εκ νέου τον μακροχρόνιο συνεργάτη της για την ανάπτυξη ενός ελαστικού που θα μπορούσε να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του πρώτου ηλεκτρικού SUV της. Η Bridgestone ανταποκρίθηκε με ειδικά εξελιγμένα για την περίπτωση ελαστικά Bridgestone Potenza Sport ENLITEN, τα premium ελαστικά της υπέρ υψηλών επιδόσεων.

Με κορυφαίες επιδόσεις στο στεγνό και εξαιρετική απόδοση στο βρεγμένο, το Bridgestone Potenza Sport ENLITEN σχεδιάστηκε ειδικά με σκοπό ο οδηγός της Maserati Grecale Folgore να διατηρεί τον έλεγχο με ανώτερες επιδόσεις στον χειρισμό σε δύσκολες συνθήκες τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο.

Τα κατά παραγγελία ελαστικά Bridgestone ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες της Maserati Grecale Folgore και ενισχύουν τις επιδόσεις της, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας ENLITEN, της καινοτόμου προσέγγισης της Bridgestone ως προς την ανάπτυξη ελαστικών. Αυτός ο συνδυασμός πολλαπλών τεχνολογιών αιχμής παρέχει μέγιστη ασφάλεια και εξαιρετική απόδοση ελαστικών στους οδηγούς της Maserati Grecale Folgore, ενώ βελτιώνει τα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας του ελαστικού.

Προωθώντας την ηλεκτρική επανάσταση

Παράλληλα με μια επιτυχημένη, μακροχρόνια συνεργασία, οι Bridgestone και Maserati μοιράζονται επίσης την ισχυρή τους δέσμευση για την ηλεκτροκίνηση. Το ελαστικό Bridgestone που αναπτύχθηκε ειδικά για τη νέα Maserati Grecale Folgore προσφέρει πολύ χαμηλά επίπεδα αντίστασης κύλισης – επιτυγχάνοντας την καλύτερη διαβάθμιση “A” της ευρωπαϊκής ετικέτας στην κατηγορία για να επεκτείνει την αυτονομία των 500 χιλιομέτρων της Maserati Grecale Folgore.1

Με μία πλήρως ενσωματωμένη προσέγγιση, η Bridgestone επενδύει για να καταστήσει την ηλεκτρική μετακίνηση πιο αποτελεσματική και προσβάσιμη σε οδηγούς και στόλους. Η εταιρεία πρωτοπορεί σε premium ελαστικά και τεχνολογίες ελαστικών για EV, καθώς και αποκλειστικές λύσεις στόλου και κινητικότητας, ενώ συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστές EV και αναπτύσσει ένα έτοιμο για EV δίκτυο λιανικής και σέρβις. Από την πλευρά της, η Maserati είναι η πρώτη ιταλική μάρκα πολυτελών οχημάτων που λανσάρει 100 % ηλεκτρικά οχήματα, με δέσμευση να παράγει ηλεκτρικές εκδόσεις όλων των μοντέλων της έως το 2025 και μόνο πλήρως ηλεκτρικά οχήματα έως το 2028.

Η Maserati, συνεπής με τη βαθιά ριζωμένη ιταλική κληρονομιά της, σχεδίασε και κατασκεύασε τη Maserati Grecale Folgore στην Ιταλία. Το ίδιο ισχύει και με τα κατά παραγγελία ελαστικά, Bridgestone Potenza Sport ENLITEN.

Η ιδιόκτητη τεχνολογία Virtual Tire Development της Bridgestone συνδυάστηκε με τον προσομοιωτή οδήγησης της Maserati για να διασφαλιστεί ότι τα κατά παραγγελία ελαστικά θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και να δοκιμαστούν σε ψηφιακό περιβάλλον – μειώνοντας τα φυσικά πρωτότυπα και τις δοκιμές, την κατανάλωση πρώτων υλών και τις εκπομπές άνθρακα και επιτρέποντας ταχύτερο χρόνο διάθεσης στην αγορά.

Ο Steven De Bock, Αντιπρόεδρος Αρχικού Εξοπλισμού της Bridgestone EMEA είπε σχετικά: «Η Grecale Folgore αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τη Maserati σε αυτό το πρωτοποριακό ταξίδι της ηλεκτροκίνησης και είμαστε πολύ περήφανοι που βοηθούμε να ενισχύσει τις επιδόσεις της με τα ελαστικά της Bridgestone. Και οι δύο έχουμε ισχυρή δέσμευση στο να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα. Είναι εξαιρετική ευκαιρία να δούμε τη συνεργασία μας να ανοίγει νέους δρόμους στην ηλεκτροκίνηση».

Τα Potenza της Bridgestone για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Maserati gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: