Σύσκεψη στο λιμάνι της Πάτρας με φόντο τις μετανασκευτικές ροές

Σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Πατρών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (11/09), στην οποία βρέθηκε στο επίκεντρο το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών σε παλαιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις απέναντι από το νέο λιμάνι της πόλης, με πρωτοβουλία του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠΑ, Παναγιώτη Τσώνη.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο κεντρικός λιμενάρχης Πάτρας, Νικόλαος Ματούλας, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Γιώργος Μιχαλόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των ναυτιλιακών πρακτόρων και των ιδιοκτητών φορτηγών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΠΑ και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ο Παναγιώτης Τσώνης και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Πάτρας, μετέφεραν στον περιφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της πίεσης που ασκείται από το μεταναστευτικό».

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τον ΟΛΠΑ, «ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού αναφέρθηκε στις φθορές που καταγράφονται σε κτιριακές υποδομές των εγκαταστάσεων του λιμανιού, αλλά και στην χρονική επιβάρυνση που παρατηρείται κατά την φόρτωση των πλοίων, λόγω των αυστηρών ελέγχων που είναι υποχρεωμένο να κάνει το προσωπικό φύλαξης κατά την επιβίβαση οχημάτων και επιβατών».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Τσώνης πρότεινε «την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων φύλαξης εξωτερικά του λιμανιού, ενώ τονίστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων η ανάγκη για προληπτικούς υγειονομικούς ελέγχους στον μεταναστευτικό πληθυσμό που φτάνει στην περιοχή».

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΛΠΑ, «τονίστηκε ότι επιβάλλεται η επιπλέον ενίσχυση των μέτρων φύλαξης του λιμανιού με κάθε δυνατό τρόπο, και στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια έργο υποδομής, για την αποτροπή των μεταναστών να εισέλθουν εντός της λιμενικής ζώνης».

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: