Συρία: Πλήγματα εναντίον φορτηγών που μετέφεραν όπλα – Yπάρχουν θύματα

Άγνωστα αεροσκάφη έπληξαν και κατέστρεψαν την Κυριακή αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από φορτηγά που μετέφεραν ιρανικά όπλα στην ανατολική Συρία, μόλις εισήλθαν από το γειτονικό Ιράκ, ανακοίνωσε συριακή ΜΚΟ, κάνοντας λόγο για αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων.

“Έξι φορτηγά-ψυγεία ήταν ο στόχος πληγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από άγνωστα αεροσκάφη στη συνοριακή περιοχή Μπουκαμάλ, αφότου διέσχισαν το συριακό έδαφος από το Ιράκ”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι ‘Αμπντελ Ραχμάν.

Τα πλήγματα κατέστρεψαν τα φορτηγά και σκότωσαν ή τραυμάτισαν όσους επέβαιναν σε αυτά, πρόσθεσε ο ‘Αμπντελ Ραχμάν, η οργάνωση του οποίου διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία. Δεν έδωσε ακριβή απολογισμό θυμάτων.

“Τα φορτηγά μετέφεραν ιρανικά όπλα”, πρόσθεσε, καθώς το Ιράν, στενός σύμμαχος του συριακού καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, βοηθά στρατιωτικά τη Δαμασκό στη σύγκρουση μέσω κυρίως των ένοπλων φατριών.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον δύο παρόμοιες αυτοκινητοπομπές εισήλθαν στη Συρία αυτή την εβδομάδα από το Ιράκ. Ξεφόρτωσαν τα όπλα σε φιλοϊρανικές οργανώσεις στην πόλη Αλ-Μαγιαντίν (ανατολικά).

Οι πόλεις Αλ-Μαγιαντίν και Μπουκαμάλ βρίσκονται στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, που είναι διαιρεμένη και ελέγχεται από διάφορες οργανώσεις και φατρίες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: