Συρία: Ο Άσαντ ευχαριστεί τις κυβερνήσεις που έτειναν χείρα βοηθείας στη χώρα του

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ παραδέχθηκε ότι ο αντίκτυπος των φονικών σεισμών της προηγούμενης εβδομάδας απαίτησε περισσότερους πόρους από όσους είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση και ευχαρίστησε τις κυβερνήσεις που έτειναν χείρα βοηθείας στη χώρα του.

Ήταν το πρώτο τηλεοπτικό διάγγελμα του Άσαντ μετά τους σεισμούς της περασμένης Δευτέρας που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 42.000 ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία.

Σύμφωνα με τη συριακή κυβέρνηση, 1.414 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της. Περισσότεροι από 4.000 θάνατοι έχουν αναφερθεί στις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την κάλυψη των αναγκών των σεισμόπληκτων της Συρίας για το επόμενο τρίμηνο.

Λόγω του σεισμού χαλάρωσε η διεθνής απομόνωση στην οποία είχε περιέλθει ο Άσαντ, ύστερα από 11 χρόνια εμφυλίου πολέμου. Πολλά αραβικά κράτη έστειλαν ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, η οποία είχε χρηματοδοτήσει τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στη Συρία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: