Συρία: Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από έκρηξη βόρεια της Ιντλίμπ

 Στόχος ήταν στρατιωτική αυτοκινητοπομπή — Η Άγκυρα δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν το περιστατικό

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από έκρηξη στην βορειοδυτική Συρία που ελέγχεται από τους αντάρτες. Η Άγκυρα δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν το περιστατικό.

«Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με στόχο τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή κοντά στον κόμβο Καφρίγια-Μααρράτ Μασρίν στον δρόμο Ιντλίμπ-Μπαμπ αλ-Χάουα στα βόρεια της πόλης Ιντλίμπ» ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Οι τουρκικές δυνάμεις έφεραν γρήγορα ενισχύσεις στην περιοχή στο δρόμο που συνδέει τη συνοριακή πόλη Μπαμπ αλ Χάουα με την πόλη Ιντλίμπ, σύμφωνα με το North Press Agency.

Φωτογραφίες από το περιστατικό δείχνουν ένα κατεστραμμένο θωρακισμένο όχημα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και το υπουργείο Άμυνας της χώρας δεν ανέφεραν την επίθεση που ανέλαβε η ταξιαρχία Ansar Abi Bakir al-Sadiq, μια συριακή πολιτοφυλακή που πραγματοποίησε αρκετές επιθέσεις εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ.

Η ομάδα ισχυρίστηκε ότι ένας αριθμός στρατιωτών σκοτώθηκε και τραυματίστηκε εκτός από την καταστροφή στρατιωτικών οχημάτων.

Η έκρηξη έγονε την Παρασκευή λιγότερο από 24 ώρες αφότου ένα μέλος της ταξιαρχίας Ansar Abi Bakir al-Sadiq συνελήφθη στο Ιντλίμπ, κατηγορούμενο για τοποθέτηση εκρηκτικών υλών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Η οργάνωση αρνήθηκε αργότερα οποιαδήποτε σχέση με τον άνδρα που συνελήφθη.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: